Bravčový guláš
Bravčový guláš so zemiakovo-rascovým chlebom
Autor receptu: redakcia
Postup- V hrnci na rozpálenom oleji dozlatista orestujeme cibuľu so slaninou nakrájanou na kocky. Pridáme rascu, celé
čierne korenie a bobkový list. Keď je
cibuľa urestovaná, prisypeme mletú
červenú papriku, premiešame a pridáme na stredne veľké kocky nakrájané bravčové pliecko.
- Všetko spolu dobre opečieme, osolíme a podlejeme vodou. Za občasného miešania na miernom ohni varíme asi
1,5 – 2 hodiny. Ku koncu môžeme pridať aj pokrájané zemiaky a uvariť ich spolu s gulášom.
- Zemiakovo-rascový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu, do ktorého na začiatku pridáme varené zemiaky. Základný recept na prípravu chleba nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/recepty/kvaskovy-chlieb/73286-recept.html
|