Bravčový bôčik plnený zmesou húb

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 160 °C

Postup

  1. Bravčový bôčik osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. Z bôčika urobíme tašku, ktorú naplníme hubovou plnkou. Naplnený bôčik môžeme zviazať potravinárskym špagátom.
  2. Bôčik dáme piecť pri teplote 160o C zhruba 1,5 hodiny.
  3. Hubová plnka: Nadrobno nakrájanú cibuľku orestujeme na rozpálenom oleji, pridáme nakrájanú hlivu ustricovitú, šampiňóny a suchohríby. Hríby krátko podusíme, pridáme na kocky pokrájané žemle, vajíčko, soľ a mleté biele korenie.
  4. NÁŠ TIP: Ak chcete, aby bol bôčik chrumkavý, potrite ho po povrchu tesne pred dokončením zmesou medu a sójovej omáčky. Med skaramelizuje a kôrka bude pekne chrumkavá.