Bravčovo hríbkový perkelt so zelerovými haluškami

anina6 - fotkaanina6, 18. apríla 2013
Bravčovo hríbkový perkelt so zelerovými haluškami
Foto: anina6

Najprv som myslela, že spravím na obed hríbovu omáčku, ale vyskúšala som kombináciu mäsa a mrazených hríbov, ktoré mi ešte ostali v mrazáku. K Zobraziť celý popisNajprv som myslela, že spravím na obed hríbovu omáčku, ale vyskúšala som kombináciu mäsa a mrazených hríbov, ktoré mi ešte ostali v mrazáku. K tomu som spravila klasické nokerle, akurát som do nich pridala nasekanú zelerovú vňaťku.

60 minút
príprava

Suroviny

500 g
1 ks
1 ČL
1 ČL
500 ml
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso si nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme na olivovom oleji, pridáme rascu a opražíme všetko spolu. Potom pridáme červenú mletú papriku a mäso. Všetko poriadne premiešame a necháme restovať.

  2. 2

    Mrazené hríby prepláchneme pod tečúcou vodou a pridáme k mäsku, keď je už asi do poly hotové. Pridáme hrášok, podlejeme vodou a necháme variť. Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie a na špičku noža chilli korenie a jednu polievkovú lyžicu horčice.

  3. 3

    Keď je mäso s hríbkami udusené, zahustíme sladkou smotanou na varenie s pridaním asi 1 lyžice hladkej múky. Necháme prevrieť a odstavíme zo sporáka. Podávame s nokerľami alebo knedľou.

Diskusia k receptu

tortilla
Perkelt (pörkölt) je bez smotany.
So smotanou je paprikáš.
Nič si z toho nerobte, väčšina slovenských tzv. profesionálnych kuchárov to tiež nevie...
anina6
@Tortilla (14.10.2017 11:43)

Dakujem tortilla za nahliadnutie do mojho receptu,ci uz perkelt alebo paprikaš,hlavne ze chutilo.
mijaita
Pekny rc, ale proc hrasek? Nevadi. Ja ho nedam a bude! :-)
anina6
ďakujem Mijaita za pochvalu, a ten hrášok asi som mala zvyšný a potrebovala som ho zúžitkovať, tak asi preto. aj tebe pekný deň želam-




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia