Segedínsky guláš

Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.

6-7
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Postup

  1. Bravčové a hovädzie mäso som umyla, osušila.
  2. Nakrájala na kocky a pripravila aj cibuľu.
  3. Na rajnicu som dala nakrájanú slaninu, pridala som masť, lebo slanina je prerastená mäsom a obsahuje málo tuku, pridala som cibuľu a spolu orestovala.
  4. Pridala som mäso a spolu podusila.
  5. Pridala som mletú červenú papriku a paradajkovú šťavu.
  6. Podliala som vývarom, osolila, okorenila a varila do mäkka.
  7. Keď bolo mäso uvarené, pridala som kyslú kapustu a nechala som ju povariť. Robievam tak, že osobitne dusím kapustu a osobitne mäso a napokon to všetko zmiešam a pridám smotanu. Teraz som to robila inak.
  8. Keď už aj kapusta bola mäkká, v smotane som rozmiešala múku a pridala, opäť som nechala prejsť varom.
  9. Hotový segedínsky guláš.
  10. Podávala som s domácim knedlíkom, ktorý som teraz nerobila, lebo som mala zamrazený, len som ho prihriala. Prajem vám dobrú chuť.