Segedínsky guláš
Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.
6-7 porcií |
60 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Bravčové a hovädzie mäso som umyla, osušila.
- Nakrájala na kocky a pripravila aj cibuľu.
- Na rajnicu som dala nakrájanú slaninu, pridala som masť, lebo slanina je prerastená mäsom a obsahuje málo tuku, pridala som cibuľu a spolu orestovala.
- Pridala som mäso a spolu podusila.
- Pridala som mletú červenú papriku a paradajkovú šťavu.
- Podliala som vývarom, osolila, okorenila a varila do mäkka.
- Keď bolo mäso uvarené, pridala som kyslú kapustu a nechala som ju povariť. Robievam tak, že osobitne dusím kapustu a osobitne mäso a napokon to všetko zmiešam a pridám smotanu. Teraz som to robila inak.
- Keď už aj kapusta bola mäkká, v smotane som rozmiešala múku a pridala, opäť som nechala prejsť varom.
- Hotový segedínsky guláš.
- Podávala som s domácim knedlíkom, ktorý som teraz nerobila, lebo som mala zamrazený, len som ho prihriala.
Prajem vám dobrú chuť.