Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami

Autor receptu: rein

Jedlo pre slováka

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 250 °C

Postup

  1. Na oleji a cibuľke upraženej do ružova pridáme kapustu a dusíme cca pol hodinky
  2. Na druhej panvici si zároveň upražíme oravskú slaninku nakrájanú na kocky
  3. Medzi tým si nakrájame plátky zo slabiny,ktoré naklepeme ,posolíme,pokoreníme a naplníme kapustou zmiešanou s oškvarkami,s ktorých sme si trošku nechali na ozdobu a omastenie zemiakov
  4. Plátky zatočíme a poistíme špáradlami,poukladáme na pekáč,posypeme grilovacím korením,podlejeme olejom,troškou vody a zakryté pečieme do mäkka pri teplote 250 stupňoch.Občas polejeme s výpekom.
  5. Na koniec odokryjeme a zapečieme.
  6. Ako príloha sa hodí varený zemiak,alebo hranolky.