Bravčové závitky plnené kyslou kapustou a oškvarkami
Autor receptu: rein
Jedlo pre slováka
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 250 °C |
Postup- Na oleji a cibuľke upraženej do ružova pridáme kapustu a dusíme cca pol hodinky
- Na druhej panvici si zároveň upražíme oravskú slaninku nakrájanú na kocky
- Medzi tým si nakrájame plátky zo slabiny,ktoré naklepeme ,posolíme,pokoreníme a naplníme kapustou zmiešanou s oškvarkami,s ktorých sme si trošku nechali na ozdobu a omastenie zemiakov
- Plátky zatočíme a poistíme špáradlami,poukladáme na pekáč,posypeme grilovacím korením,podlejeme olejom,troškou vody a zakryté pečieme do mäkka pri teplote 250 stupňoch.Občas polejeme s výpekom.
- Na koniec odokryjeme a zapečieme.
- Ako príloha sa hodí varený zemiak,alebo hranolky.
|