Bravčové zaprávané fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 31. marca 2014
Bravčové zaprávané (fotorecept)
Foto: babkamt

Dávno som nevarila tento recept. Občas naozaj neviem čo mám uvariť. Recept na knedľu pridávam zvlášť.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
3 ks
1 ks
1 plátok
1 ks
1 PL
200 ml
3 PL
1 ks
1 ks (malá)
 troška




Postup

  1. 1

    Pliecko som nakrájala na kocky.

    Bravčové zaprávané (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistila som si malé mrky , jeden petržlen a kúsok zeleru. Na cibuli som nechala spodnú šupku. Cibuľu som narezala do kríža.

    Bravčové zaprávané (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dala som zovrieť 3 dcl vody. Do vriacej som vložila mäso,zeleninu a cibuľu.Vodu som osolila a okorenila mletým čiernym korením. Nastrúhala som trošku muškátového orecha.V tlakovom hrnci som to varila 20 minút.

    Bravčové zaprávané (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarenú zeleninu som vybrala a pokrájala.Vrátila som ju k mäsu. Ešte som si spomenula , že v chladničke mám brokolicu. Tú som umyla , nakrájala a pridala som k mäsu. Brokolicu netreba dlho variť.

    Bravčové zaprávané (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V smotane s troškou mlieka som rozmiešala jeden žľtok a 1 pl hladkej múky. Vyliala som to hrnca, povarila asi 10 minút. Nakoniec som pridala nasekanú petržlenovú vňať. Omáčku som ešte dochutila pár kvapkami citrónovej šťavy a kôry.

    Bravčové zaprávané (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Obed som podávala so žemľovou knedľou.

    Bravčové zaprávané (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

kukulienka71
Mäso na zelenine a ešte takto trošku na kyslo mám veľmi rada,šikovne si sa vynašla,páči sa mi aj tvoj úprimný popis:-)mňam!!5*,KK
babidka
Tak toto som nejedla naozaj uz veeelmi davno :-) Uplne som na to jedlo zabudla - moja babka to robievala aj z telaciny aj zo starsej sliepky . Dobre , ze si mi to jedlo pripomenula - uvarim hned tento tyzden .Idem sa este pozriet na tu knedlu :-)))
babkamt
@kukulienka tento recept mám zapísaný v mojej prvej písanke , kde som si zapisovala recepty.
@babidka jasné , z teľaciny je naj.... No dá sa použiť aj iné mäso ako to píšeš aj ty. Naše babičky vedeli v kuchyni čarovať. Som rada , že som ti ho pripomenula :-)
evanaaa
Vy toto poznáte a ja nie, zaujímavé už tým, že sa mäso varí a nie dusí, s tým sa stretávam prvý raz, no ako vidno, aj v starobe sa dá niečomu priučiť. Inak, robievam mäso aj na smotane, aj so zeleninou, ale nie na sladkokyselo....oplatilo by sa ochutnať, iste je to aj takto dobré.
sovka62
Spomienka na mamu. Toto a obmeny tohoto jedla sme mávali často, z každého druhu mäsa. Raz to nazvala bravčovým zaprávaným, raz hovädzím na kyselo s malou obmenou bolo hovädzie na divoko, raz sliepka na zelenine so smotanou....
Nech to nazvala ako chcela. nech k tomu spravila knedle na rôzne spôsoby, halušky, alebo cestovinu, milovali sme to. Doteraz mám rada podobné jedlá a najradšej len šťavu a prílohu bez mäsa.
Pekný recept.
babkamt
@sovka62 moja mama ešte žije .Má už 85 rokov. No tiež s nostalgiou spomínam na svojho otca. Robieval nám rôzne dobroty. Teraz ľutujem , že som sa viac nezaujímala o jeho recepty . Deti boli malé a bolo jednoduchšie prísť k rodičom na hotové :-) Ďakujem za pochvalu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia