Bravčové z papiňáka s karlovarskou knedľou a kapustou

dvorka - fotkadvorka, 23. septembra 2012
Bravčové z papiňáka s karlovarskou knedľou a kapustou
Foto: dvorka

Včera mi ocko vravel že by si tak dal červenú kapustu a tak ja dnes som ju ako prvú kúpila a potom ešte bravčové Zobraziť celý popisVčera mi ocko vravel že by si tak dal červenú kapustu a tak ja dnes som ju ako prvú kúpila a potom ešte bravčové a knedľu som spravila z toho, čo som našla v kuchyni. Recept sa zdá byť zložitý nakoľko uvádzam veľa surovín, no jedlo bolo do hodiny hotové.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 lyžica
2 dl
na kdedľu:
250 g
100 g
2 dl
2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso som si umyla, osušila, (vrch som nakrájala na ježka, no nabudúce to robiť nebudem lebo sa potom zle krája). Na masti som opiekla po všetkých stranách, zaliala vodou, osolila a okorenila zmesou korenín na pečené mäso a pod tlakovou pokličkou dusila 30 minút. Potom som mäso otočila, a dusila 20 minút.

    Bravčové z papiňáka s karlovarskou knedľou a kapustou - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa mi dusilo mäso nakrájala som si kapustu, vo veľkej panvici na oleji som upražila 2 lyžice cukru spolu s cibuľou nakrájanou a potom som pridala kapustu. Zavrela panvicu a kapusta pustila šťavu a mierne sa začala opiekať. Pridala som vodu a dusila domäkka. Osolila som, docukrila, ja som pridala aj ocot. Premiešala a ešte dusila 5 minút. Kapusta sa dokončila vtedy keď aj mäso a knedle.

    Bravčové z papiňáka s karlovarskou knedľou a kapustou - obrázok 2
  3. 3

    Na knedle som dala variť vodu do veľkého hrnca. Z mlieka, žĺtkov, múky soli petržlenovej vňate a muškátového orieška som urobila riedke cesto, nakrájala som si (ja chlieb starší, lebo žemle ani rožky sme doma nemali) na kocky a primiešala som k cestíčku. Bielka som vymiešala do peny a vmiešala do chlebového cesta. Pripravila som si potravinovú fóliu, z cesta som urobila 3 kôpky a každú som zabalila do fólie, na koncoch zaviazala uzlíky.

    Bravčové z papiňáka s karlovarskou knedľou a kapustou - obrázok 3
  4. 4

    Vo vriacej vode na minimálnej teplote som pod pokličkou varila 10 minút, potom som knedle obrátila a dovarila ďalších 10 minút. Vybrala som, odstrihla uzlíky, odbalila a nakrájala mokrým a ostrým nožom.

    Bravčové z papiňáka s karlovarskou knedľou a kapustou - obrázok 4
  5. 5

    Dodusilo sa mi mäso, to som vybrala a nakrájala. Tu vidno ako sa mi rozpadávajú vrchné kúsky. Do šťavy som priliala deci vody so solamilom a ešte 5 minút nechala prevrieť.

    Bravčové z papiňáka s karlovarskou knedľou a kapustou - obrázok 5

Diskusia k receptu

frezia68
Tuším sme mali dnes podobný obed :-) len to mäso mi chýbalo.
sracz
Blahoželám k ďalšiemu super varianbtu, teším sa z fantasticky vydareného diela. Si veľmi šikovná milá @dvorka - tak tro teda hej, krásne sa roztrhlo vrece s variabilitou, určite aj Ty si inšpirátorkou pre ďalších váhavcov! Paľko Mikulík, t. č. NPB - by mal aj s Teba radosť! Naplňuješ totiž jeho populárny slogan: Aj tak še da, i tak še da!
evanaaa
Jedlo, ktoré nie je na zahodenie, robiavam občas, s bielou ale aj s červenou kapustičkou ( podľa @sovka ). Ale teraz neviem, mäso si dusila na sporáku, v tlakovom hrnci, alebo v rúre? Lebo ja zvyknem trochu podusiť tiež, aby zmäklo a le pootm preložím do pekáča a tak v rúre dopečiem nie je potom suché, aj keď karé nerobievam, len pliecko a krkovičku.
almur
Vďaka z návod na karlovarské knedle..vždy som si ich dávala v Karlových Varoch....iste tam veľa robí aj liečivá karlovarská voda..no keď ju nemám,tak odskúšam Tvoj recept,vďaka.Papinák tiež mám: D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia