Pečené bravčové stehno
Bravčové stehno v slanine (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
,,Človek miení, pán Boh mení" Pôvodne som chcel robiť moravského vrabca, lebo
lúbim bramborové knedlíky s výpekom z mäsa, ale akosi mi to nevyšlo...
lacnejší boli iné suroviny
8 - 10 porcií |
5 minút príprava |
150 minút na 200 °C |
Postup
- Potrebné suroviny...
- Opláchnuté mäso si pokrájame na kusy cca 4 x 4 cm a každý omotáme plátkom slaniny .... Osolíme, orascujeme, opepríme podlijeme vodou a zakryte ide do trúby 200 °C.
- Po hodinke mäso obrátime.
- Pridáme na platky pokrájaný cesnak a zasa zakryté do trúby.
- Keď už máme mäso mäkšie ( moc nebude , je to stehno ) necháme ho v trúbe nezakryté trochu opiecť - foto neni , došla baterka.
- Trvalo to dlho, ale podarilo sa - chutilo ... DOBRÚ CHUŤ