Bravčové stehno trochu inak fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 23. júla 2013
Bravčové stehno trochu inak (fotorecept)
Foto: gordonko

Už ma nebavilo variť iba to čo jedia deti a žena - varenie bez húb. A tak som povedal DOSŤ. Idem si navariť pre Zobraziť celý popisUž ma nebavilo variť iba to čo jedia deti a žena - varenie bez húb. A tak som povedal DOSŤ. Idem si navariť pre seba niečo s hubami. A veru oplatilo sa. Experimentovanie sa oplatilo.

30 - 40 minút
príprava
45 - 55 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
4 - 5 hrsť
3 ks




Postup

  1. 1

    .. bravčové stehno som si ,,rozobral,, zostal mi plát mäsa a taký menší ,,oriešok,, ... plát som nakrájal na nudlička a oriešok na plátky ,ktoré som naklepal , nasolil a okorenil čierným mletým korením

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nudličky som osmahol na rozpálenom oleji

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    sušené huby som si na ,,MULTIBOY,, posekal na prášok

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... prášok z húb som nasypal na mäso , osolil ....

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridal trochu čierného mletého korenia , drcenej rasce premiešal a dusil pod pokrievkou ......... 3 x som to podlial trochou vody a dusil kým mäsko nezmäkne

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ked už bolo mäso ,,mňam,, zarobil som si trochu Gustinu a šťavu som dohustil , nechal prejsť varom a odstavil od ohňa.

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vyfukol som si 3 domáce vajíčka

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    primeraným množstvom hladkej múky som si urobil hustejšie cestíčko

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    to som si osolil

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a pridal trochu lanových semiačok

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    toto sú tie kúsky mäsa z toho ,, orieška,, .... naklepané , nasolené , okorenené malé rezníky

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    obalíme v cestíčku

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    a pomali osmahneme z oboch strán

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    ako prílohu som dal nové zemiaky robené v tlakovom hrnci s petržlenovou vnaťou .... takéto porcie som si dal dve , a veru aj decka to jedli a ani nezbadali že sú tam huby , lebo žianú nebolo vidno a jedlo si pochvalovali ..... už nemáme , všetko sa bleskovo zjedlo

    Bravčové stehno trochu inak (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

tiginko
pekne si s nimi (hubami, ženami a deťmi) vypiekol. Chuť musela byť výborná z tých rozomletých húb. Ja keď som bola decko, tiež som neznášala kúsať medzi zubami hríby, ale milovala som ich chuť. Pri obede som vždy takéto jedlá presítkovala a ostatní členovia rodiny sa o ne trhali. Aj dnes mi vadí tá divná konzistencia húb medzi zubami, ale veď som už veľká, tak niečo vydržím. Ale aj ja sem tam radšej použijem rozomleté huby, ak mám. Väčšinou meliem usušené nožičky bedlí
zinnajdha
melieme bedle , ak ich je veľa tak melieme celé... Človek by neveril, ako dochutia jedlo.
sracz
Verím Tvojemu chutnému rcp, kamarát @gordonko Body do bodky všetkému. Vôňa húb = vôňa domova!!! Tu rastú a zbierajú sa iba smrže (morels) a aj to iba medzi marcom a v aprílom; inak tu nerastú po celý rok ani "podnoviňáky"! Všetkým okolo Teba a Tebe extra zvlášť pozdrav a "dobre po chuti"!
aroooo
chuť musí byť úžasná s hubami, len prečo si musel "vyfúknuť " tie vajcia?
gordonko
@tiginko vidíš to ma nenapadlo , ja nožičky bedlí odhadzujem .... odteraz ich budem sušiť a mlieť
gordonko
@aroooo no prečo , lebo je to biznis ..... Ty škrupinku rozbiješ a vyhodíš , a ja ju predám ludom čo kraslice malujú a aspoň nejaký ,,groš,, sa mi vrátí
gordonko
@sracz noooooooo to nieje bohvie čo ....uvidíme ako porastú bedle na jeseň ( teraz nerastie nič ) ak bude dobrá uroda počlem ti ,,prášok,, pod stromček
manya
my si hubový prášok melieme zo starších a mäkkých húb, ktoré sa dajú dobre vysušiť v sušičke, do polievky používam len pekné, tvrdé . Nie sme veľmi huboví a tak ideme zbierať len vtedy, keď nosia v "chrbtových" košoch, vtedy už nájdem aj ja.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia