Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou

jeery - fotkajeery, 9. marca 2013
Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou
Foto: jeery

Je to klasický český trojboj,ale s obmenami.Niektoré suroviny som musel nahradit dostupnou náhradou a kupodivu to celkový dojem nepokazilo.

12-16
porcií
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg (stehno)
2 kg (varené v šupke)
2 ks
5 ks
5 strúčikov
2 dcl
2 ks
2 dcl
1 šálka
2 šálky
4 krajce
1 ks
podľa potreby
1 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu na mäso:1dcl ol. oleje,2cibule porezané na hrubšie zezance,5 strúčikov cesnaku porezané na tenké plátky,grilovacie korenie,rozmarín poprípede soľ.Mäso potrieme marinádou a necháme odstáť cez noc.

    Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou - obrázok 1
  2. 2

    .Na druhý deň vložíme mäso do remosky a pečieme cca 2 hodiny.Mäso po čas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou.

    Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca nalejeme dcl ol.oleje a postupne pridávame 3 pokrájané cibule na kocky, ktoré opražíme do zlatista.Postupne pokrájanú kapustu na rezance,soľ poper a víno.Kapustu dusíme pod pokrievku do mäkka.Podľa potreby podlievame výpekom.

    Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou - obrázok 3
  4. 4

    Cesto na knedle pripravíme z chladných potretých zemiakov(varíme deň do predu),vajec,kukuričnej krupice,múky,soli,pokrájaného pečiva a špetky drv. kmínku.Cesto rukou vypracujeme cca 10 min. V múke vyvaľkáme gulky podľa vlastného uváženia.(ideálna je velkosťgolfovej loptičky)Varíme vo vriacej vode asi 10 min.Po vybratí ich krátko ochladíme v studenej vode.

    Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
nádherný trojboj... perfektne zladené chute, na výsledku je vidieť precíznu prácu. Nič oklamané, všetko pravé. Super @Jeery !
tiginko
a ešte ma veľmi zaujali tvoje knedle: robievam zemiakové aj rožkové, ale takúto kombináciu a ešte aj s kukuričnou krupicou som ešte nevidela. Určite to stojí za vyskúšanie
evusik
krásny recept... my sa zajtra chystáme robiť vepřo, knedlo, zelo a normálne rozmýšľam, že bude zmena a urobím podľa teba... fakt pekné a tie knedle sa mi tiež páčia, chce to len vyskúšať :-)
oldomachac
ako, je to s tym ceskym ,,vepro, knedlo, zelo,, ? ze je nekonecne, stale
musis jest, ....lebo pri dojedani nieco vzdy chyba, treba vzdy dolozit, aby sa nejedlo (nedojedalo) na plano, len dve, popripade jedno z troch a takto sa to vlastne toci donekonecna,......... vsetkych papkacov srdecne zdravim!
tatranka
Síce klasický,ale predsa vyšperkovaný recept.Mám rada tieto dobré,sýte recepty.Aj ja sa k ním utiekam a manžel je najspokojnejší,ak má a tanieri kus chutného mäska.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia