Bravčové mäso s lečom

Bravčové stehno s lečom v pomalom hrnci a karfiolový prívarok

Autor receptu: kvakac

Mám veľmi rád mäso s lečom v pomalom hrnci. Dáte do hrnca a robí sa to samé. Po 4 hodinách to bolo mäkké. Veľmi dobrý je k tomu karfiolový prívarok. Je to zdravé a veľmi chutné.

7
porcií
15 minút
príprava
240 minút
na 90 - 95 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso pokrájame na rezne osolíme, okoreníme. Lečo, čili omáčku, cesnak a mletú papriku rozmixujeme v mixéri a nalejeme do pomalého hrnca. Pridáme pripravene rezne a asi 100 ml vody. Hrniec zavrieme a zapneme na LOW na štyri hodiny, to je asi 95 °C. Na túto dobu si môžme robiť niečo iné.
  2. Mrkvu si uvaríme zvlášť a potom nakrájame na malé kúsky asi 1 cm. Potom na karfiolový prívarok dáme do hrnca karfiol rozobratý na ružice, korenie a strúčiky cesnaku. Zalejeme vodou zarovno karfiolu a osolíme. Varíme asi 15 minút. Vodu zlejeme, ale nevylejeme. Necháme vodu asi do jednej tretiny karfiolu, teraz to rozmixujeme na hladko. Dáme znovu na sporák a rozvaríme. Pridáme maslo, muškátový oriešok, mrkvu a krupicu a varíme aspoň 10 minút. Ak to ostane moc husté, tak rozriedime trochou vody z varenia karfiolu. Tak tri minúty pred koncom varenia pridáme do prívarku pokrájanú petržlenovú vňať a hrášok. Odstavíme a môžme nakladať. Na dno taniera cestovinu, ktorú sme uvarili vopred. Na to dáme prívarok a rezeň z pomalého hrnca. Je to jednoduché a zdravé jedlo.