Bravčové stehno na póre a zázvore so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mal som pekné kocky bravčového mäsa zo stehna, tak som ich takto diétne pripravil.

3-4
porcie
12 minút minút
príprava
70 minút minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Zázvor som očistil a pokrájal na drobné kocky. Cesnak som na foto zabudol pridať, ten som rozpučil a posekal na drobno. Mäso pokrájal na kocky 2 - 3 cm. Pór nakrájal na kolieska.
  2. Do hrnca som dal 3Pl oleja a naň dusiť pór so zázvorom. Po chvíle dusenia mi to všetko pekne zavoňalo, vtedy som pridal cesnak premiešal.
  3. A hneď som dal na to mäso opražiť do biela. Za častého miešania nech to neprihorí.
  4. Keď bolo mäso biele zalial som to horúcou vodou. Nechal nech to začne variť a teraz do toho dal polovinu mrazenej zeleniny. Znovu nechal variť až do uvarenia mäsa na mäkko. Občas miešal. Voda sa postupne vyparovala a zelenina to zahusťovala. Asi po hodine bolo mäso mäkké. Teraz som do hrnca vysýpal zvyšok zeleniny, osolil a varil asi desať minút. Ochutnal čí netreba ešte soliť a odstavil zo sporáka.
  5. A môžeme jedlo servírovať. Na dno taniera som dal ľadový šalát na to ryžu a mäso so zeleninou. Na vrch pridal reďkovku. Želám Vám dobrú chuť. Je to diétne a hlavné chutné.