Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept mám tiež od uja Paľa. Je to veľký maškrtník, čo sa týka slaných jedál.

3
porcie
20 minút minút
príprava
25 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na varenie. Kto nemá bravčové srdce môže to aj s bravčovej pečienky spraviť. Pri tej je to ešte skôr urobené. Ak nemáme baranie rohy pikantné môžeme dať čili. Jedlo je pikantné. Vajcia počítame jedno na jeden krajec chleba. Srdce počítame na jeden krajec chleba 200 - 230 g. Červena paprika je pre chuť aj oku lahodí.
  2. Papriky a cibule pokrájame na drobno. Cesnak posekáme.
  3. Srdce nakrájame asi 1 - 1,5 cm kúsky. Je dobré si všetko pokrájať potom nemusíme pri dusení stresovať.
  4. Vajcia rozbité dáme do taniera s čerstvo mletým korením štyroch farieb. Trochu osolíme a dáme dve lyžice mlieka. Vidličkou vymiešame. Potom už len namočíme v nich chleba a ten opečieme na panvici na oleji.
  5. Do hrnca dáme olej zohriať na ňom restujeme cibule a papriky nech trochu zmäknú. Potom pridáme cesnak na chvíľu dusíme nech zavonia. Akurát mi pára vybehla a snímku pokazilo.
  6. Po tomto pridáme nakrájané srdce. Okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Chvíľu dusíme ak sa začne lepiť na dno hrnca podlejeme vínom a ďalej dusíme.
  7. Tu je víno čo som použil. Počas dusenia podlievame vývarom. Srdcia dusíme asi 20 minút až do mäkka.
  8. Teraz počas dusenia srdca si opečieme na panvici chleba namočený vo vajci. Pre každého stravníka jeden.
  9. Aj sú srdcia mäkké môžeme servírovať. Na tanier dáme chlieb naň naložíme hotové srdcia, pridáme nejaký čipoš k tomu. Príbor a zbytok vína k tomu aby neškriabalo v krku. Tak ak sa rozhodnete si srdcia uvariť želám Vám dobrú chuť. To je vše.
  10. Jeden obrázok kvitnúcej izbovej kvetiny, ktorá včera rozkvitla v tomto pochmúrnom počasí.