Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob

Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob
Foto: Archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Postup prípravy receptu

1

Bravčové mäso odblaníme, očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do misy a pridáme vajcia, časť solamylu podľa potreby a spojíme do hustej masy. Sójovú omáčku zmiešame s cukrom, vínom, koreniacou zmesou a prelisovaným cesnakom. Kúsky bravčového mäsa vyprážame v rozpálenom oleji dozlata (max. 90 sekúnd).

2

Do woku dáme sójovú omáčku, pridáme na rezančeky nakrájanú mrkvu a na plátky nakrájané šampiňóny. Krátko podusíme. Pridáme vypražené kúsky bravčového mäsa a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Nakoniec pridáme pór nakrájaný na kúsky, premiešame a podávame.

3

Náš tip: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj hovädzie, kuracie alebo morčacie mäso, výborná je dokonca aj ryba. Stačí obyčajné filé nakrájané na kúsky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist