Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob

Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob
Foto: Archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Postup prípravy receptu

1

Bravčové mäso odblaníme, očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do misy a pridáme vajcia, časť solamylu podľa potreby a spojíme do hustej masy. Sójovú omáčku zmiešame s cukrom, vínom, koreniacou zmesou a prelisovaným cesnakom. Kúsky bravčového mäsa vyprážame v rozpálenom oleji dozlata (max. 90 sekúnd).

2

Do woku dáme sójovú omáčku, pridáme na rezančeky nakrájanú mrkvu a na plátky nakrájané šampiňóny. Krátko podusíme. Pridáme vypražené kúsky bravčového mäsa a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Nakoniec pridáme pór nakrájaný na kúsky, premiešame a podávame.

3

Náš tip: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj hovädzie, kuracie alebo morčacie mäso, výborná je dokonca aj ryba. Stačí obyčajné filé nakrájané na kúsky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 40/2014: Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 40/2014: Hus a kačka Hus a kačka
Časopis Varecha v piatok 3. októbra v denníku Pravda.


TOPlist