Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob

Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob
Foto: Archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Postup prípravy receptu

1

Bravčové mäso odblaníme, očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do misy a pridáme vajcia, časť solamylu podľa potreby a spojíme do hustej masy. Sójovú omáčku zmiešame s cukrom, vínom, koreniacou zmesou a prelisovaným cesnakom. Kúsky bravčového mäsa vyprážame v rozpálenom oleji dozlata (max. 90 sekúnd).

2

Do woku dáme sójovú omáčku, pridáme na rezančeky nakrájanú mrkvu a na plátky nakrájané šampiňóny. Krátko podusíme. Pridáme vypražené kúsky bravčového mäsa a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Nakoniec pridáme pór nakrájaný na kúsky, premiešame a podávame.

3

Náš tip: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj hovädzie, kuracie alebo morčacie mäso, výborná je dokonca aj ryba. Stačí obyčajné filé nakrájané na kúsky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist