Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob

Bravčové so zeleninou na čínsky spôsob
Foto: Archív Vojtecha Artza

Autor receptu

Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro


Postup prípravy receptu

1

Bravčové mäso odblaníme, očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame na stredne veľké kocky, dáme do misy a pridáme vajcia, časť solamylu podľa potreby a spojíme do hustej masy. Sójovú omáčku zmiešame s cukrom, vínom, koreniacou zmesou a prelisovaným cesnakom. Kúsky bravčového mäsa vyprážame v rozpálenom oleji dozlata (max. 90 sekúnd).

2

Do woku dáme sójovú omáčku, pridáme na rezančeky nakrájanú mrkvu a na plátky nakrájané šampiňóny. Krátko podusíme. Pridáme vypražené kúsky bravčového mäsa a zahustíme solamylom rozmiešaným vo vode. Nakoniec pridáme pór nakrájaný na kúsky, premiešame a podávame.

3

Náš tip: Namiesto bravčového mäsa môžeme použiť aj hovädzie, kuracie alebo morčacie mäso, výborná je dokonca aj ryba. Stačí obyčajné filé nakrájané na kúsky.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist