Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 10. novembra 2013

Dnes máme na obed plnené bravčové rolky domácou neúdenou klobáskou...tento obed je výnimočný tým, že všetky použité suroviny sú domáce...mäso, klobása neúdená, slanina údená,cibuľa Zobraziť celý popisDnes máme na obed plnené bravčové rolky domácou neúdenou klobáskou...tento obed je výnimočný tým, že všetky použité suroviny sú domáce...mäso, klobása neúdená, slanina údená,cibuľa aj cesnak, víno, paradajky na zdobenie, petržlenová vňať , zemiaky aj papriková pomazánka...všetko bolo vypestované a dorobené v mojej domácnosti...

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
4 ks
12 plátkov
4 PL
1 dl
1 ks
1 hlávka
 podľa chuti
štipka
štipka
príloha:




Postup

  1. 1

    vybrala som z mrazničky neúdenú domácu klobásku...karé som pokrájala na plátky a naklepala...

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    všetky plátky mäsom som osolila, posypala čiernym korením

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potrela som paprikovou pomazánkou..

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    položila klobásku..

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    plátky mäsa som aj s klobáskou zrolovala a spojila špáradlami..rolku som zabalila do plátok slaniny...

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na panvicu som dala zbytok slaniny, nechala roztopiť a potom som na výpeku opiekla rolky zo všetkých strán...

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    rolky som preložila na hlbšiu panvicu. vyliala výpek, preložila som som tam rolky...cibuľou som rozkrojila na 4 časti a uložila do panvice medzi rolky...cesnak som iba rozobrala, umyla a vložila do panvice celý neošúpaný...osolila, posypala čiernym korením, posypala červenou paprikou, podliala vínom a pod pokrievkou dusila...

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    rolky sa dusili na slabom plyne 70 min...občas som ich otočila, podilala vínom..hotové som odstavila..

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pokiaľ sa rolky dusili, ošúpala som si zemiaky, pokrájala na mesiačiky a uvarila v slanej vode..upečené rolky som uložila na tanier..pridala som varené zemiaky a posledné 2 paradajky, ktoré mi od mrazov iba teraz dozreli...veľmi mám rada petržlenovú vňať a tú používam vždy, keď pripravujem pre nás taniere...krásne vonia a pekne vyzerá..k rolkám som podávala plnenú papriku s cukinou...prajem dobrú chuť...

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    K výbornému nedeľnému obedu nesmie u nás chýbať koláčik na peknom obruse...dnes máme jablkové rezy...

    Bravčové rolky plnené domácou neúdenou klobásou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

afataga
velika dobrota, veru by som sa nebranila takemu obedu
sracz
Výborná kombinácia zo zásobarne "čo domácnosť má a dá", zavŕšená dokonalým prestieraním, milá @izabella929 šikovná si Ty veru gazdinka!
mesiar50
Výborná kombinácia surovín.Tvoje jedlo muselo chutiť božsky.
irenaw
výborné to môže byť... a ten dezert by tiež potešil ;-)
julica
Izabelka, máš nový foťák, však? Tvoje jedlá vyzerá o to lepšie.
izabella929
@julica...nie , je to ten istý, ktorý som mala, ale dnes bol deň blbec...všeobecne sa mi nedarilo a nemala som trpezlivosť k foteniu...sorry...ospravedlňujem sa...)
medovnicek
Izabelka robíš mi nesmierne chute, ja teraz bohužiaľ sa musím takýmto jedlám vyhýbať, ale slinky mi tečú ako bernardínovi:):):)
alex37
recept uložený, nedeľa v znamení "barvčových roliek - Izabella" :-)
jujoska
no nezavidim ti Izka, rozhnevala si si bozstvo.... @pusta treba si precitat aj suroviny, nielen kukat na fotku. Aj rohliky a chleby vyzeraju ako ich ich jedna mater mala, suroviny sa odlisuju v malickych detailoch a kooolko ich tu je na Vareche a ani nehovorim u teba
sniclik
Ach, Pusta je celá mimo, odkedy zistila, že @izabella ju predbehla v počte uverejnených receptov... šialená expanzivita !
pusta
@tatranocka milá, tvoja námaha bola úplne zbytočná :D vyšla si nazmar:-)
v úvode môjho receptu som to napísala hned aspoň a nešla som podľa receptu nikoho iného, ale len podľa svojho vlastného receptu, a nie podľa niekoho iného :-)
objavila si Ameriku :D
tatranocka
@pusta vyprosujem si od vás tieto farizejské oslovenia!Pýtam sa,prečo je tu váš recept 2x? Zakaždým,keď dáte do polievky inú závarku alebo vložku,to bude iný recept? Č zase je nejaká súťaž ?OMG!
rea1
ech, baby, len sa nepozabíjajte.
tatranocka
@rea1 neboj,ja sa zabijem sama,keď budem takáto odporná.Mama má pravdu,mám ďakovať Bohu,že nemusím takéto niečo mať za kolegu.
pusta
@tatranocka , zvláštne, že práve tu ti podobnosť receptu neprekáža :-)
a dokonca s receptom od @eviana
tak prečo u mňa, ked oba sú moje vlastné :D :D :D
a čo sa tak čertíš?, ked som to nekritiziovala, len som dala púhe konštatovanie, nič viac!
pusta
@sniclik , máš pozoruhodný pozorovací talent :D máš môj obdiv :-)
a samozrejme aj pravdu!
pusta
@tatranocka , ak považuješ oslovenie "milá" za farizejské, to už je výsostne len tvoj problém :D
tebe nemám čo vysvetľovať...
pusta
izabellka929, nemám problémy pri svojich receptoch, teda ani nemám čo riešiť. tu som odpovedala iba na otázky smerujúce ku mne, OK?
dakujem.
caterina
Izabelka, krasny recept! odkedy sa moj muz rozhodol byt vegetarianom, ja mam stale chut na taketo masko :D
hanak
@izabella929 , dala si veľmi pekný recept, vhodný aj k slávnostnému menu. Čo sa týka @pusty , opäť sa jej podarilo ma vrátiť späť do môjho detstva, keď som čítaval rozprávky o tých škaredých "tetách", čo bývali v chalúpkach na stračích nôžkach a na perách mali med, ale v srdci jed! Zaujímavé, že vôbec neriešila jej plagiátorstvo Thang zhong, ktoré úplne odkopírovala od @Tizian1cat.
izabella929
@caterina..pote šila si ma.-))je to iste zložité, variť dvojaký obed...alebo sa prispôsobiť..nech sa ti darí.-)))ďakujem veľmi pekne za komentár.-)
izabella929
@hanak... Ďakujem veľmi pekne za pochvalu..)potešil si ma, netušila som , že aj na tejto stránke sa objavia z času na čas rozprávky...
mariamka
dalsia chutna inspiracia pre mojich masozrutov, doslova masovy trojboj :) a krasne su aj fotky, zvlast prva a posledna :)
pusta
@hanak , len pre tvoje info, nič som neskopírovala od @tizian1cat , ale som si dala tú námahu poctivo si naštudovať literatúru a všetky dostupné zdroje.
ak by si sa poriadne pozrel, zistil by si, že som Thang Zhong podrobne uviedla, postup som dala tiež podrobný - krok za krokom a aj doplnila vlastnou fotodokumentáciou, teda mám úplne odlišný prístup.
nechválim sa nikdy cudzím perím, ako podaktorí :-) zdroj vždy uvediem, čo u iných sa často neuvádza a nezriedka bezostyšne kopíruje, čo ty na to? ako odborník?
ked už miluješ tak rozprávky, tak si spomeň na ľudovú rozprávku Červená čiapočka, v ktorej ty si ten vlk, čo zožral starú mamu i červenú čiiapočku :D

hanak
Ach, @pusti čka milá, premilená, si ty ale pomýlená! Ty sa chváliš cudzím perím (@tiziana1cat ), o tom nikoho nepresvedčíš, iba ak samu seba. A rozprávku si si mohla ozaj vymyslieť lepšiu. Veď len ty sa tu správaš ako vlčica! Pokoj s tebou!!!!!
pusta
@hanak , ta si majster sveta :D
ja ti tvoju pravdu neberiem...niečo mi vraví, že si niektorá z tých, čo majú dva rôzne nicky - ty sa totiž nevyjadruješ ako chlap, ale ako žena :D :D :D
waocipa
@izabella929 navarila si vynikajúce jedlo na5*-a co do komentárov sme inteligentní lúdia a bolo by dobre aby sme mali k sebe úctu ved @pusta nie napísala že recept je identicky ale napísala "fotky sú takmer identické" tak prečo vždy sa toľko navážate keď @pusta niečo komentuje obe dve ste vynikajúce kuchárky,aj keby ste spolu súperili aj tak výsledok by bol remíza lebo obe dve mate skvele recepty
concord
Veľmi dlho som rozmýšľal či sa znovu zapojiť do týchto žabo-myších vojen a do tejto debaty. Minule tu jeden pán napísal, že niektoré príspevky na tejto stránke odradzujú niektorých prispievateľov od podávania svojich príspevkov.Úplne s ním súhlasím. Ja som sa prestal zapájať do debaty, pretože celá táto diskusia mi pripadá ako nejaká lacná prezentácia svojho ega čo sa týka hlavne pani Pusty.To čo tu táto pani za posledné mesiace rozvírila, ako sa tu permanentne konfrontuje so svojimi oponentantmi, ako reaguje na pripomienky , tak asi by mala svoje nesporné kuchárske umenie prezentovať na inej stránke alebo radšej nechať pre seba a pre jej najlepšieho priateľa, ako ho pani Pusta oslovuje. A poznajúc jej netovú povahu, tak si vypočujem teraz kopu jej múdrych rád. Nech žije pravý Ziegelfeld a nie maďarský ujo z Ziegelfeldu z filmu "Šťastie príde v nedeľu".
tiginko
 varecha.pravda.sk/recepty/vepro-knedlo-zelo-fotorecept/41...

concord, 28. júna 2013 o 23:52
@pusta
Ahoj, zdraví Ťa Concord po dlhšom čase. Je úplne zbytočne sa tu vzrušovaťnad príspevkami niektorých prispievateľov.My sme Pressburgeráci a nie rýchlovykvasení bratislavčania od východu. Podľa toho čo si napísala ma napadá len jedno meno hráča Slovana a top znamená, že si bola dcéra Ďusa Kovácsa.Ak to pasuje, tak s tvojim bratom som sem tam dal nejaké piv o u Walnera.Veľmi rád by som sa stretol s Tebou osobne, len neviem akým spôsobom. Ja už 8 rokov bývam na Záhorí ale srdce mám stále bratislavské. Bratislava and Slovan for ever.
.....
concord, 1. júla 2013 o 21:06
@pusta
Ďakujem za odpoveď a dúfam že nás všetkých aj neprajníkov BA, naďaľej potešíš svojimi super receptami.
tiginko
 varecha.pravda.sk/recepty/krkovicka-pecena-na-jablkach-ky...

...
concord, 17. septembra 2013 o 17:04
@pusta
Es lebe Ziegelfeld. Zas tu budeme chvíľu iritivať také typy ako Tiginko. Tiginko ty sa zmier s tým, že si sa asi narodil niekde v malej podhorskej vesničke a stále sa nevieš vymotať z tvojich červených spartakiádnych trenírok, čo ti mamka pripravili na okresnú spartakiádu a to sa už píše rok 2013. Moja"vyvolená" ako si nazval Pustu je osoba ktorú ja osobne vôbec nepoznám ale vážim si ju pre jej fundované recepty a pre jej znalosť nielen slovenskej kuchyne. Práve kvôli takýmto týpkom ako si ty,nie je možné aby sme si verejne vymenili svoje komunikačné kontakty. A Pusta ďakujem opäť za skvelý recept.
kimlo
Fiha...tak @concord uz zije na zahori...ktovie co ho viedlo k tomu aby opustil rodne Hlupakovo...takych rychlokvasenych tam nemame radi... :-)
caterina
mozno sa mylim, ale myslim si, ze v tomto pripade by uz asi aj mala zasiahnut redakcia. Tento skvely recept, aj Izabella, ktora ho pracne pripravila, si reakcie tohto typu vobec nezasluzi!
izabella929
@waocipa... ďakujem ti za pochvalu.-) nerozumiem, o čom mi píšeš, lebo ja som sa vôbec k názoru ohľadom identických receptov nevyjadrila...iba som ju požiadala, aby si svoje problémy s varecháčmi išla riešiť do svojho pridaného receptu..je tu môžno 30 receptov, lángošov hádam aj 20receptov gulášov palaciniek neviem koľko, to nikomu neprekáža...ešte mi napíšte, že ho varila ona a nie ja, keď sú titulné fotky rovnaké...
tiginko
máš pravdu @caterina... Izka za seba sa ti veľmi ospravedlňujem, bohužiaľ ma vždy vedia poriadne vytočiť falošní pokrytci
izabella929
@caterina...je mi to strašne ľúto, ale ja som túto výmenu názorov vôbec nevyvolala a ani som sa nezapojila do hašterenia...@tiginko..ja vôbec neviem, prečo sa toto deje na Vareche ,ale ja s týmto nechcem mať nič..
julica
Práveže titulná fotka sa ti úplne podarila.
elixir
Tiež sa mi zdá titulná fotka krásna. :)
heliana
Vynikajúci receptík, navyše krásne naaranžované, načo viac slov. Ukladám, ďakujem.
margaretka28
izka fotka krásna, jedlo super a máš 5* a z komentárov od pusty si nič nerob, ona Ti závidí asi aj tie pozitívne komenty a ich počet ! Ona si musí písať komentáre sama, ak chce dajaké mať...nech sa zamyslí radšej nad sebou, má tu dvakrát granadier, dve slepačie polievky a ani už nepokračujem, lebo to vieme všetci




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia