Bravčové rezne
Bravčové rezne s marhuľami (fotorecept)
Autor receptu: capko
Aj tak sa dá uvariť. Slovenská exotika z Nového Mesta n./Váhom. Je to kraj marhúľ, tak
ich treba využiť nie len do kompótov.
8 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Deň vopred si zarobíme nálev na marhule. Dobré ho rozmiešame, aby sa med roztopil a pridáme marhule. Ak použijeme čerstvé marhule, tak tie pokrájame na drobno.
- Z napísaných surovín na mäsovú marinádu, ktoré dobré zmiešame vznikne kaša na potieranie mäsa.
- Rezne naklepať osolíť a natrieť marinádou. Necháme aspoň hodinu postať.
- Na panvicu dáme asi 2 PL oleja a maslo 25 g. Na tom opečieme rezne z každej strany po tri minúty. Vyberieme opečené rezne.
- Na výpek dáme pokrájaný pór zapiecť.
- Teraz opečené rezne uložíme do pekáča a polejeme asi 1,5 dcl vývarom a polovinou marinády z marhúľ. Zakryjeme alobalom a vložíme do horúcej rúry pri 200 °C na 15 - 20 minút.
- Na panvici sa zatiaľ pór orestoval. Pridáme marhule aj so zvyškom nálevu, džem a 2 dcl vývaru a redukujeme podlá hustoty akú omáčku chceme mať, potom to prepasírujeme cez sitko. Ak sa nám to zdá riedke dáme na sporák a ešte redukujeme. Naopak ak je to husté tak pridáme vývar a povaríme.
- U nás k tomu beží zemiaková kaša a mali sme medvedí cesnak tak sme ho do nej dali. Už len naložiť na tanier a môžme obedovať. A ženy ak by manžel nechcel isť k stolu, tak treba priložiť na stôl zvyšok marhuľovice a verte hneď je pri stole.