Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept)

Autor receptu: hombrero

Tento recept mam od svokry,mame takto pripravene masko radi nakolko je stavnate. Je mozne, ze podobny recept uz tu je, ale zistit to na 100% pri takom mnozstve receptov je nemozne.Recept je na 1 kg masa, ja som v postupe pouzil viac, nakolko sme cakali navstevu

20 minút
príprava
50-55 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravcove maso si naklepeme, okorenime a osolime.
  2. Z vajicok, muky a oleja si pripravime cesticko, malo by byt hustejsie aby nam na nam na mase dobre drzalo. Rezne obalime v struhanke(pritlacime ich aby nabrali co najviac struhanky), a nasledne obalime v cesticku.
  3. Takto obalene rezne opekame na oleji do zlatova.
  4. Z vody, zltka, vegety, cierneho korenia, horcice, nasekanej cibule a cesnaku si pripravime nalev.
  5. Vyprazene rezne poukladame na plech a zalejeme nalevom.
  6. Pecieme v rure prikryte alobalom 40 minut, dopecieme bez alobalu 10-15 minut, ked je nalevu malo mozeme podliat vodou. Podavame s ryzou, hranolkami, ako prilohu mozeme servirovat lubovolny salat, alebo cviklu.