Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept)

Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept)
Foto: hombrero
hombreroHombrero, recept pridal: 9. marca 2011 1:27Ďalšie jeho recepty

Tento recept mam od svokry,mame takto pripravene masko radi nakolko je stavnate. Je mozne, ze podobny recept uz tu je, ale zistit to na 100% pri takom mnozstve receptov je nemozne.Recept je na 1 kg masa, ja som v postupe pouzil viac, nakolko sme cakali navstevu

Suroviny

20
minút
príprava
50-55
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Bravcove maso si naklepeme, okorenime a osolime.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 1

2

Z vajicok, muky a oleja si pripravime cesticko, malo by byt hustejsie aby nam na nam na mase dobre drzalo. Rezne obalime v struhanke(pritlacime ich aby nabrali co najviac struhanky), a nasledne obalime v cesticku.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 2

3

Takto obalene rezne opekame na oleji do zlatova.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 3

4

Z vody, zltka, vegety, cierneho korenia, horcice, nasekanej cibule a cesnaku si pripravime nalev.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 4

5

Vyprazene rezne poukladame na plech a zalejeme nalevom.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 5

6

Pecieme v rure prikryte alobalom 40 minut, dopecieme bez alobalu 10-15 minut, ked je nalevu malo mozeme podliat vodou. Podavame s ryzou, hranolkami, ako prilohu mozeme servirovat lubovolny salat, alebo cviklu.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 7 ľudí (4,3 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 9. marca 2011 o 08:39
    celkom sa mi páči tento recept na rezniky,len je to dosť zdĺhavé si myslím.keď bude návšteva a bude nás viac vyskúšam,ináč pre nás dvochje to neekonomické. Ukladám si :-)


  • evusik, 9. marca 2011 o 09:13
    @Hombrero pekný recept, poznám ho aj ja, je fakt výborný keď človek potrebuje nakŕmiť viac ľudí.... mne sa recept nezdá zdĺhavý, pretože mäso sa len opečie a potom sa dorobí v rúre, takže je možné predpripraviť si ho dopredu :-)
    @jerica mi sme tiež len dvaja a robím menšie množstvá, do jednej misky mäso do druhej zemiaky a šup s tým do trúby a obed je hotový raz dva....


  • dorisa, 9. marca 2011 o 10:16
    Rezne na akýkoľvek sposob je výborný. Pekný recept.


  • tatranka, 9. marca 2011 o 10:45
    Písala som už kdesi,že najlepším zákuskom je pre mňa rezeň.Takže výborný receptík.


  • pusta, 9. marca 2011 o 12:38
    skvelé, vyskúšam a zatiaľ ukladám do mkk


  • torticka, 9. marca 2011 o 13:45
    @jezibabka , kde si? Je tu rezeň, vyzerá dobrý.


  • midian, 9. marca 2011 o 14:52
    Tak toto určite vyskúšam, všetky ingrediencia sa snúbia a ako celok to musí byť finom!


  • nika72, 9. marca 2011 o 21:08
    to je ako hovoria mojí chalani,....nebíčko v papuľke...určite vyskúšam


  • hombrero, 9. marca 2011 o 21:10
    Vdaka za komentare...


  • jarunka, 10. marca 2011 o 03:05
    Tiez sa mi to paci. Vyskusam.


  • jerica, 10. marca 2011 o 09:38
    pre @evusik radám sa nebránim,za čo ďakujem,niekedy mám problém navariť aby neostalo,potom jeme dva aj viac dní to isté aj keď s malými obmenami.Tento recept je fakt vynikajúci,mäsko ostane šťavnaté, poznám,vyskúšam už je v KK.


  • cica2, 10. marca 2011 o 09:43
    poznám tento recept, je to výborné!!!!


  • verka1, 10. marca 2011 o 17:00
    no to musí byť mňamka, určite urobím, lebo rezníky veľmi ľúbim. Dík


  • verka1, 10. marca 2011 o 17:03
    a teraz som si všimla, že jeden rezník niekto uchmatol :-))))


  • hombrero, 10. marca 2011 o 17:42
    Ten uz pozoval na zaverecne foto...


  • njdevil, 3. októbra 2011 o 18:47
    Ja na miesto oleja pridavam svetle pivo a pol kavovej lyzicky sody bicarbony, alebo kypriaceho prasku.


  • 3sandra3, 11. januára 2012 o 18:27
    aj tieto vyskúšam


  • pacik, 14. februára 2012 o 14:20
    Samé chvály, musím aj ja vyskúšať :-)


  • zsuzsu, 10. marca 2012 o 14:04
    fíha! už mám receptík uložený a najbližšie robím...hmmm...tečú mi slinky,také sú "gusztusos" . mňaam


  • angela891, 25. augusta 2012 o 21:20
    no a ja som ho práve vyskúšala a ocko ešte pred pečením v rúre mi "ukradol" rezník....už vtedy ho vychvaľoval,že je úžasný,hihi...odporúčam.


  • dodo46, 31. augusta 2012 o 15:46
    Ako bavlnka, šťavnaté, mäkké - robíme ho podobne. Nemá chybu.


  • hombrero, 31. augusta 2012 o 16:42
    vdaka za komentare...budem sa snazit pridat viac receptov...


  • angel123, 24. októbra 2012 o 21:38
    Dakujem za vyborny receptik. :)


  • inkag23, 3. júna 2013 o 10:44
    Robievam trosicku inak, dufam ze nebude vadit, ze to sem davam...rezne obalim (niekedy aj klasicky do trojobalu), vyprazim poukladam na plech na kazdy rezen dam koliesko cibule a posypem syrom (alebo platok syru, podla toho aky je doma) a nalev : voda, horcica, kečup, cukor (na lyzicu horcice idu dve lyzice kečupu a mala lyzicka cukru a asi 1, 5 deca vody) kazdy si vypocita podla toho kolko stavy chce mať. Mnamka.


  • janet3079, 17. januára 2014 o 09:52
    je to naozaj nebičko v papulke a je to dobre pre deti je to mekučke ja osobne pridavam ešte vela cibule na vrch na kolečka a ked je aj fialova a je to ozaj mnamka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist