Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept)

Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept)
Foto: hombrero
hombreroHombrero, recept pridal: 9. marca 2011 1:27Ďalšie jeho recepty

Tento recept mam od svokry,mame takto pripravene masko radi nakolko je stavnate. Je mozne, ze podobny recept uz tu je, ale zistit to na 100% pri takom mnozstve receptov je nemozne.Recept je na 1 kg masa, ja som v postupe pouzil viac, nakolko sme cakali navstevu

Suroviny

20
minút
príprava
50-55
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Bravcove maso si naklepeme, okorenime a osolime.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 1

2

Z vajicok, muky a oleja si pripravime cesticko, malo by byt hustejsie aby nam na nam na mase dobre drzalo. Rezne obalime v struhanke(pritlacime ich aby nabrali co najviac struhanky), a nasledne obalime v cesticku.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 2

3

Takto obalene rezne opekame na oleji do zlatova.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 3

4

Z vody, zltka, vegety, cierneho korenia, horcice, nasekanej cibule a cesnaku si pripravime nalev.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 4

5

Vyprazene rezne poukladame na plech a zalejeme nalevom.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 5

6

Pecieme v rure prikryte alobalom 40 minut, dopecieme bez alobalu 10-15 minut, ked je nalevu malo mozeme podliat vodou. Podavame s ryzou, hranolkami, ako prilohu mozeme servirovat lubovolny salat, alebo cviklu.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • jerica, 9. marca 2011 o 08:39
    celkom sa mi páči tento recept na rezniky,len je to dosť zdĺhavé si myslím.keď bude návšteva a bude nás viac vyskúšam,ináč pre nás dvochje to neekonomické. Ukladám si :-)


  • evusik, 9. marca 2011 o 09:13
    @Hombrero pekný recept, poznám ho aj ja, je fakt výborný keď človek potrebuje nakŕmiť viac ľudí.... mne sa recept nezdá zdĺhavý, pretože mäso sa len opečie a potom sa dorobí v rúre, takže je možné predpripraviť si ho dopredu :-)
    @jerica mi sme tiež len dvaja a robím menšie množstvá, do jednej misky mäso do druhej zemiaky a šup s tým do trúby a obed je hotový raz dva....


  • dorisa, 9. marca 2011 o 10:16
    Rezne na akýkoľvek sposob je výborný. Pekný recept.


  • tatranka, 9. marca 2011 o 10:45
    Písala som už kdesi,že najlepším zákuskom je pre mňa rezeň.Takže výborný receptík.


  • pusta, 9. marca 2011 o 12:38
    skvelé, vyskúšam a zatiaľ ukladám do mkk


  • torticka, 9. marca 2011 o 13:45
    @jezibabka , kde si? Je tu rezeň, vyzerá dobrý.


  • midian, 9. marca 2011 o 14:52
    Tak toto určite vyskúšam, všetky ingrediencia sa snúbia a ako celok to musí byť finom!


  • nika72, 9. marca 2011 o 21:08
    to je ako hovoria mojí chalani,....nebíčko v papuľke...určite vyskúšam


  • hombrero, 9. marca 2011 o 21:10
    Vdaka za komentare...


  • jarunka, 10. marca 2011 o 03:05
    Tiez sa mi to paci. Vyskusam.


  • jerica, 10. marca 2011 o 09:38
    pre @evusik radám sa nebránim,za čo ďakujem,niekedy mám problém navariť aby neostalo,potom jeme dva aj viac dní to isté aj keď s malými obmenami.Tento recept je fakt vynikajúci,mäsko ostane šťavnaté, poznám,vyskúšam už je v KK.


  • cica2, 10. marca 2011 o 09:43
    poznám tento recept, je to výborné!!!!


  • verka1, 10. marca 2011 o 17:00
    no to musí byť mňamka, určite urobím, lebo rezníky veľmi ľúbim. Dík


  • verka1, 10. marca 2011 o 17:03
    a teraz som si všimla, že jeden rezník niekto uchmatol :-))))


  • hombrero, 10. marca 2011 o 17:42
    Ten uz pozoval na zaverecne foto...


  • njdevil, 3. októbra 2011 o 18:47
    Ja na miesto oleja pridavam svetle pivo a pol kavovej lyzicky sody bicarbony, alebo kypriaceho prasku.


  • 3sandra3, 11. januára 2012 o 18:27
    aj tieto vyskúšam


  • pacik, 14. februára 2012 o 14:20
    Samé chvály, musím aj ja vyskúšať :-)


  • zsuzsu, 10. marca 2012 o 14:04
    fíha! už mám receptík uložený a najbližšie robím...hmmm...tečú mi slinky,také sú "gusztusos" . mňaam


  • angela891, 25. augusta 2012 o 21:20
    no a ja som ho práve vyskúšala a ocko ešte pred pečením v rúre mi "ukradol" rezník....už vtedy ho vychvaľoval,že je úžasný,hihi...odporúčam.


  • dodo46, 31. augusta 2012 o 15:46
    Ako bavlnka, šťavnaté, mäkké - robíme ho podobne. Nemá chybu.


  • hombrero, 31. augusta 2012 o 16:42
    vdaka za komentare...budem sa snazit pridat viac receptov...


  • angel123, 24. októbra 2012 o 21:38
    Dakujem za vyborny receptik. :)


  • inkag23, 3. júna 2013 o 10:44
    Robievam trosicku inak, dufam ze nebude vadit, ze to sem davam...rezne obalim (niekedy aj klasicky do trojobalu), vyprazim poukladam na plech na kazdy rezen dam koliesko cibule a posypem syrom (alebo platok syru, podla toho aky je doma) a nalev : voda, horcica, kečup, cukor (na lyzicu horcice idu dve lyzice kečupu a mala lyzicka cukru a asi 1, 5 deca vody) kazdy si vypocita podla toho kolko stavy chce mať. Mnamka.


  • janet3079, 17. januára 2014 o 09:52
    je to naozaj nebičko v papulke a je to dobre pre deti je to mekučke ja osobne pridavam ešte vela cibule na vrch na kolečka a ked je aj fialova a je to ozaj mnamka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist