Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept)

Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept)
Foto: hombrero
hombreroHombrero, recept pridal: 9. marca 2011 1:27Ďalšie jeho recepty

Tento recept mam od svokry,mame takto pripravene masko radi nakolko je stavnate. Je mozne, ze podobny recept uz tu je, ale zistit to na 100% pri takom mnozstve receptov je nemozne.Recept je na 1 kg masa, ja som v postupe pouzil viac, nakolko sme cakali navstevu

Suroviny

20
minút
príprava
50-55
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

Bravcove maso si naklepeme, okorenime a osolime.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 1

Z vajicok, muky a oleja si pripravime cesticko, malo by byt hustejsie aby nam na nam na mase dobre drzalo. Rezne obalime v struhanke(pritlacime ich aby nabrali co najviac struhanky), a nasledne obalime v cesticku.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 2

Takto obalene rezne opekame na oleji do zlatova.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 3

Z vody, zltka, vegety, cierneho korenia, horcice, nasekanej cibule a cesnaku si pripravime nalev.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 4

Vyprazene rezne poukladame na plech a zalejeme nalevom.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 5

Pecieme v rure prikryte alobalom 40 minut, dopecieme bez alobalu 10-15 minut, ked je nalevu malo mozeme podliat vodou. Podavame s ryzou, hranolkami, ako prilohu mozeme servirovat lubovolny salat, alebo cviklu.
Bravčové rezne, recept od svokry (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

25 komentárov k receptu
  • jerica, 9. marca 2011 o 08:39
    celkom sa mi páči tento recept na rezniky,len je to dosť zdĺhavé si myslím.keď bude návšteva a bude nás viac vyskúšam,ináč pre nás dvochje to neekonomické. Ukladám si :-)


  • evusik, 9. marca 2011 o 09:13
    @Hombrero pekný recept, poznám ho aj ja, je fakt výborný keď človek potrebuje nakŕmiť viac ľudí.... mne sa recept nezdá zdĺhavý, pretože mäso sa len opečie a potom sa dorobí v rúre, takže je možné predpripraviť si ho dopredu :-)
    @jerica mi sme tiež len dvaja a robím menšie množstvá, do jednej misky mäso do druhej zemiaky a šup s tým do trúby a obed je hotový raz dva....


  • dorisa, 9. marca 2011 o 10:16
    Rezne na akýkoľvek sposob je výborný. Pekný recept.


  • tatranka, 9. marca 2011 o 10:45
    Písala som už kdesi,že najlepším zákuskom je pre mňa rezeň.Takže výborný receptík.


  • pusta, 9. marca 2011 o 12:38
    skvelé, vyskúšam a zatiaľ ukladám do mkk


  • torticka, 9. marca 2011 o 13:45
    @jezibabka , kde si? Je tu rezeň, vyzerá dobrý.


  • midian, 9. marca 2011 o 14:52
    Tak toto určite vyskúšam, všetky ingrediencia sa snúbia a ako celok to musí byť finom!


  • nika72, 9. marca 2011 o 21:08
    to je ako hovoria mojí chalani,....nebíčko v papuľke...určite vyskúšam


  • hombrero, 9. marca 2011 o 21:10
    Vdaka za komentare...


  • jarunka, 10. marca 2011 o 03:05
    Tiez sa mi to paci. Vyskusam.


  • jerica, 10. marca 2011 o 09:38
    pre @evusik radám sa nebránim,za čo ďakujem,niekedy mám problém navariť aby neostalo,potom jeme dva aj viac dní to isté aj keď s malými obmenami.Tento recept je fakt vynikajúci,mäsko ostane šťavnaté, poznám,vyskúšam už je v KK.


  • cica2, 10. marca 2011 o 09:43
    poznám tento recept, je to výborné!!!!


  • verka1, 10. marca 2011 o 17:00
    no to musí byť mňamka, určite urobím, lebo rezníky veľmi ľúbim. Dík


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 12 komentárov)
  • verka1, 10. marca 2011 o 17:03
    a teraz som si všimla, že jeden rezník niekto uchmatol :-))))


  • hombrero, 10. marca 2011 o 17:42
    Ten uz pozoval na zaverecne foto...


  • njdevil, 3. októbra 2011 o 18:47
    Ja na miesto oleja pridavam svetle pivo a pol kavovej lyzicky sody bicarbony, alebo kypriaceho prasku.


  • 3sandra3, 11. januára 2012 o 18:27
    aj tieto vyskúšam


  • pacik, 14. februára 2012 o 14:20
    Samé chvály, musím aj ja vyskúšať :-)


  • zsuzsu, 10. marca 2012 o 14:04
    fíha! už mám receptík uložený a najbližšie robím...hmmm...tečú mi slinky,také sú "gusztusos" . mňaam


  • angela891, 25. augusta 2012 o 21:20
    no a ja som ho práve vyskúšala a ocko ešte pred pečením v rúre mi "ukradol" rezník....už vtedy ho vychvaľoval,že je úžasný,hihi...odporúčam.


  • dodo46, 31. augusta 2012 o 15:46
    Ako bavlnka, šťavnaté, mäkké - robíme ho podobne. Nemá chybu.


  • hombrero, 31. augusta 2012 o 16:42
    vdaka za komentare...budem sa snazit pridat viac receptov...


  • angel123, 24. októbra 2012 o 21:38
    Dakujem za vyborny receptik. :)


  • inkag23, 3. júna 2013 o 10:44
    Robievam trosicku inak, dufam ze nebude vadit, ze to sem davam...rezne obalim (niekedy aj klasicky do trojobalu), vyprazim poukladam na plech na kazdy rezen dam koliesko cibule a posypem syrom (alebo platok syru, podla toho aky je doma) a nalev : voda, horcica, kečup, cukor (na lyzicu horcice idu dve lyzice kečupu a mala lyzicka cukru a asi 1, 5 deca vody) kazdy si vypocita podla toho kolko stavy chce mať. Mnamka.


  • janet3079, 17. januára 2014 o 09:52
    je to naozaj nebičko v papulke a je to dobre pre deti je to mekučke ja osobne pridavam ešte vela cibule na vrch na kolečka a ked je aj fialova a je to ozaj mnamka.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist