Bravčové rebrá

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

4-5
porcie
50 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dnes som nefotila postup. Bravčové rebrá som umyla, osušila. Na panvicu som dala 3 tenké plátky prerastenej slaniny a nechala som ju vyškvariť. Keďže je prerastená mäsom, je tam tuku minimálne množstvo, pridala som pol lyžice masti a opiekla som na nej rebierka z oboch strán.
  2. Rebierka som osolila, korenila, posypala celou rascou, poprášila mletou paprikou a podliala vínom. Pod pokrievkou som ich najprv dusila, neskôr som podliala ešte vývarom (práve sa mi varí na sporáku mäsový vývar) a pomaly na slabom plameni opekala. Keď boli rebierka po 50 minútach mäkké, pridala som nakrájaný cesnak a za stáleho odparovania tekutiny, opiekla do chrumkava.
  3. Úplne mäkučké ako maslo som podávala s varenými zemiakmi a jarným šalátom. Chrumkavou slaninou som ozdobila zemiakovú kašu a mäso som poliala šťavou. Prajem vám dobrú chuť.