Bravčové rebrá
Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Autor receptu: izabella929
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.
4-5 porcie |
50 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Dnes som nefotila postup.
Bravčové rebrá som umyla, osušila. Na panvicu som dala 3 tenké plátky prerastenej slaniny a nechala som ju vyškvariť. Keďže je prerastená mäsom, je tam tuku minimálne množstvo, pridala som pol lyžice masti a opiekla som na nej rebierka z oboch strán.
- Rebierka som osolila, korenila, posypala celou rascou, poprášila mletou paprikou a podliala vínom. Pod pokrievkou som ich najprv dusila, neskôr som podliala ešte vývarom (práve sa mi varí na sporáku mäsový vývar) a pomaly na slabom plameni opekala. Keď boli rebierka po 50 minútach mäkké, pridala som nakrájaný cesnak a za stáleho odparovania tekutiny, opiekla do chrumkava.
- Úplne mäkučké ako maslo som podávala s varenými zemiakmi a jarným šalátom. Chrumkavou slaninou som ozdobila zemiakovú kašu a mäso som poliala šťavou.
Prajem vám dobrú chuť.