Bravčové prírodné na hubách (fotorecept)

Autor receptu: fejton1

Je to moje obľúbené jedlo.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso si narežeme na rezne, trochu naklepeme,osolíme okoreníme a necháme trocha odležať.
  2. V panvici si rozpalíme olej a mäso v ňom krátko opečieme z obidvoch strán, len aby sa zatiahlo a ostalo vnútri šťavnaté. Múkou jemne poprašíme tesne pred pečením z oboch strán.
  3. Asi takto.
  4. uložíme na teplé miesto.
  5. Na lyžici oleja si opražíme cibuľku, stiahneme z plameňa a pridáme červenú papriku.
  6. Podlejeme vývarom z bujonovej kocky a prikryté dusíme asi pol hodiny.
  7. Pridáme huby aj zo šťavou, ak treba tak dochutíme korením a soľou a ešte asi 20 min dodusíme.
  8. Potom mäso vyberieme (mne tam 1 malé ostalo), šťavu zahustíme hladkou múkou a pridáme majoránku.
  9. Mäso vrátime späť a môžme podavať. K tomuto jedlu sa hodia všetky druhy príloh. Ja som zvolil varené zemiaky a ryžu.