Bravčové prírodné na hubách (fotorecept)
Autor receptu: fejton1
Je to moje obľúbené jedlo.
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso si narežeme na rezne, trochu naklepeme,osolíme okoreníme a necháme trocha odležať.
- V panvici si rozpalíme olej a mäso v ňom krátko opečieme z obidvoch strán, len aby sa zatiahlo a ostalo vnútri šťavnaté. Múkou jemne poprašíme tesne pred pečením z oboch strán.
- Asi takto.
- uložíme na teplé miesto.
- Na lyžici oleja si opražíme cibuľku, stiahneme z plameňa a pridáme červenú papriku.
- Podlejeme vývarom z bujonovej kocky a prikryté dusíme asi pol hodiny.
- Pridáme huby aj zo šťavou, ak treba tak dochutíme korením a soľou a ešte asi 20 min dodusíme.
- Potom mäso vyberieme (mne tam 1 malé ostalo), šťavu zahustíme hladkou múkou a pridáme majoránku.
- Mäso vrátime späť a môžme podavať. K tomuto jedlu sa hodia všetky druhy príloh. Ja som zvolil varené zemiaky a ryžu.