Dusené bravčové mäso
Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho so šampiňónmi, knedlíkom a červenou kapustou.
6 porcií |
55 minút príprava |
50 minút na 160 °C |
Postup
- Bravčové pliecko som umyla, osušila a nakrájala na plátky.
- Na panvicu som dala rozohriať masť a pliecko som opiekla z oboch strán.
- Mäso som osolila, korenila, pridala štipku rasce, mletú červenú papriku, cesnak aj so šupkou, cibuľu pokrájanú na štvrtiny, podliala som vývarom a pod pokrievkou dusila do mäkka.
- Po 50 minútach, keď bolo mäso mäkké, pridala som šampiňóny a už iba 5 minút nechala prejsť varom.
- Hotové jedlo...
- Dnes som vyskúšala recept na prípravu červenej kapusty podľa kuchárky v Chorvátskom Grobe, kde ju pripravujú k pečenej husacine. Kapustu som nakrájala, ja ju nerada strúham, mne sa páči klasicky podľa mojej maminky. Na rajnicu som dala karamelizovať cukor.
- Nakrájala som kapustu...
- ...a pridala som ju do karamelu, len som ju trošku osolila, pridala rascu a pod pokrievkou dusila. Neverila som, ale skutočne bola mäkká za 15 minút, pridala som ocot a hotovo.
- Medzitým som si dala vymiesiť cesto na domáce knedlíky, ktoré už čakajú na parenie. Všetky dám do pary, nechám vychladiť a zamrazím časť, ktorá sa neminie.
- Hotové jedlo som uložila na taniere. Červenú kapustu na tanieri polejem výpekom z mäsa. Prajem vám dobrú chuť.
- Aj nedeľný zákusok máme ako vždy, ale sa ešte musí chladiť až zajtra sa bude krájať..je to ovocná bublanina so šľahačkou.