Dusené bravčové mäso

Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho so šampiňónmi, knedlíkom a červenou kapustou.

6
porcií
55 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla, osušila a nakrájala na plátky.
  2. Na panvicu som dala rozohriať masť a pliecko som opiekla z oboch strán.
  3. Mäso som osolila, korenila, pridala štipku rasce, mletú červenú papriku, cesnak aj so šupkou, cibuľu pokrájanú na štvrtiny, podliala som vývarom a pod pokrievkou dusila do mäkka.
  4. Po 50 minútach, keď bolo mäso mäkké, pridala som šampiňóny a už iba 5 minút nechala prejsť varom.
  5. Hotové jedlo...
  6. Dnes som vyskúšala recept na prípravu červenej kapusty podľa kuchárky v Chorvátskom Grobe, kde ju pripravujú k pečenej husacine. Kapustu som nakrájala, ja ju nerada strúham, mne sa páči klasicky podľa mojej maminky. Na rajnicu som dala karamelizovať cukor.
  7. Nakrájala som kapustu...
  8. ...a pridala som ju do karamelu, len som ju trošku osolila, pridala rascu a pod pokrievkou dusila. Neverila som, ale skutočne bola mäkká za 15 minút, pridala som ocot a hotovo.
  9. Medzitým som si dala vymiesiť cesto na domáce knedlíky, ktoré už čakajú na parenie. Všetky dám do pary, nechám vychladiť a zamrazím časť, ktorá sa neminie.
  10. Hotové jedlo som uložila na taniere. Červenú kapustu na tanieri polejem výpekom z mäsa. Prajem vám dobrú chuť.
  11. Aj nedeľný zákusok máme ako vždy, ale sa ešte musí chladiť až zajtra sa bude krájať..je to ovocná bublanina so šľahačkou.