Dusené bravčové mäso
Dusené bravčové mäso

Bravčové pliecko na šampiňónoch fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 27. januára 2019

Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho so šampiňónmi, knedlíkom a červenou kapustou.

6
porcií
55 minút
príprava
50 minút
na 160 °C

Suroviny

700 g
1 PL
1 ks
5 strúčikov
podľa chuti
podľa chuti
štipka
120 g čerstvé
Dusená červená kapusta:
1/2 hlávky
100 g
podľa chuti
štipka
2 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som umyla, osušila a nakrájala na plátky.

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala rozohriať masť a pliecko som opiekla z oboch strán.

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som osolila, korenila, pridala štipku rasce, mletú červenú papriku, cesnak aj so šupkou, cibuľu pokrájanú na štvrtiny, podliala som vývarom a pod pokrievkou dusila do mäkka.

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po 50 minútach, keď bolo mäso mäkké, pridala som šampiňóny a už iba 5 minút nechala prejsť varom.

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hotové jedlo...

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dnes som vyskúšala recept na prípravu červenej kapusty podľa kuchárky v Chorvátskom Grobe, kde ju pripravujú k pečenej husacine. Kapustu som nakrájala, ja ju nerada strúham, mne sa páči klasicky podľa mojej maminky. Na rajnicu som dala karamelizovať cukor.

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakrájala som kapustu...

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a pridala som ju do karamelu, len som ju trošku osolila, pridala rascu a pod pokrievkou dusila. Neverila som, ale skutočne bola mäkká za 15 minút, pridala som ocot a hotovo.

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Medzitým som si dala vymiesiť cesto na domáce knedlíky, ktoré už čakajú na parenie. Všetky dám do pary, nechám vychladiť a zamrazím časť, ktorá sa neminie.

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hotové jedlo som uložila na taniere. Červenú kapustu na tanieri polejem výpekom z mäsa. Prajem vám dobrú chuť.

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Aj nedeľný zákusok máme ako vždy, ale sa ešte musí chladiť až zajtra sa bude krájať..je to ovocná bublanina so šľahačkou.

    Bravčové pliecko na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

gerberka
Tvrdosť kapusty a dĺžka jej prípravy závisí od samotnej kapusty. Tento spôsob prípravy používam už roky.
marienka44
Reprezentacny obed. Ja dusin kapustu na cibuli, ktoru zasypem kryst. cukrom a tak necham skaramelizovat. Je to vlastne to iste, len moja kapusta obsahuje aj cibulu a bobkovy list. Niekto cervenu kapustu miesa s bielou, po uduseni je tiez cervena, ale nie tak intenzivne farbi vsetky prilohy na tanieri.
No a zakusok je vystavny.
lakey5
No, vynikajuci obedik. Az sa mi slinky zbiehaju.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia