Bravčové plece s kelom a medvedím cesnakom fotorecept

margaretka28 - fotkamargaretka28, 6. marca 2014

Začina sezona medvedieho cesnaku, tak ho pridávam, kde sa dá... Dnes sme mali takýto jednoduchý obed, možno sa niekto inšpiruje :-)

Suroviny

500-600 g
1/4 hlávky
1 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Cibuľu som pokrájala a spenila na masti, pridala som na kocky pokrájané mäso ktoré som orestovala , pridala som mletú rascu, soľ a dusila prikryté pokrievkou. Podľa potreby som podliala trochou vody.

    Bravčové plece s kelom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ked bolo mäso polomäkké, pridala som pokrájaný kel a dalej dusila.

    Bravčové plece s kelom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hned, ako zmäkol aj kel, bolo už hotové aj mäso, pridala som nakrájaný medvedí cesnak a hned odstavila, cesnak stačí už len spariť. Hotové jedlo som dochutila ešte roztlačeným cesnakom a mletým čiernym korením. Podávala som s varenými zemiakmi a kedže medvedí cesnak je najlepší surový, tak som ním aj zemiaky posypala.

    Bravčové plece s kelom a medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

izabella929
@margaretka28...ve ľmi pekný a zaujímavý recept.-) u nás tento medvedíkov cesnak nerastie...ale iste si ho objednám z Rastliniek.sk...vôbec si neviem predstaviť jeho chuť...a možno tento bude ten pravý orechový, ktorý konečne budem môcť jesť...lebo so záhradným sa nekamarátim, robí mi zle..
mariamka
@baba jedna ja sa nehram :)) daj suradnice a idem na to,, pekne jedlo si ukuchtila, aj ked som sa zapovedala, neda mi ze "do kelu" fakt to musi byt dobre!
anina6
no asi sa cez víkend vyberiem na lov "medvedíkového" cesnaku, dúfam, že niečo nájdeme. veľmi lákavo vyzerá tvoj tanier @margaretka28 , recept som si uložila.
afataga
taketo veru ja mozem :-) nenapadlo ma nikdy dat kel do duseneho masa, ty si vymyslenik :-) aj ja chcem mackovy cesnak !!! :-) tu este nerastie, si pripadam ako za polarnym kruhom :-)
paploska
jééé aj ja by som si dala, ale už je niekde medvedí cesnak??? ?:)
paploska
jééé aj ja by som si dala, ale už je niekde medvedí cesnak??? ?:)
margaretka28
@kukulienka71 , dakujem, aj u nás je kel oblúbený
@izabella929 , tento cesnak je oveľa jemnejší, ako klasický záhradný, určite by si ho mohla, najlepší je len tak, nasekať na chlieb a jesť, je veľmi zdravý
@mariamka , tento je nazbieraný v okolí HC tak neviem, máš to daleko ?
anina6, dakujem, ja sa tiež cez víkend chystám znovu naň, treba si ho dopriať, pokiaľ je
@afataga , neboj, dočkáš sa cesnaku aj ty
@paploska , áno, už rastie :-)
evusik
bravčové v keli môžem :) a veru už som dávno nerobila... medvedí cesnak rastie už aj na našej záhrade, cez víkend idem naň, už sa teším na mastný chleba s medvedím cesnakom :)
palokuchki
Paci sa mi tento tvoj recept. Este nikdy som nekombinovala bravcove maso s kelom. Veruze to teraz takto podla teba vyskusam.
medulienka122
zvyknem kombinovať, ale len ako kelový prívarok s bravčovým perkeltom - na taký spôsob som ešte nerobila, ale môže byť dobrý, kel mám rada, dobre si navarila, @margaretka28 :)
lilimi
ja som uz tiez bola na medvedi cesnak,mam stastie ,tu ho rastie bohato,treba hladat na kraj lesa pri potoku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia