Bravčové na zelenine (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Obľúbené jedlo mojej dcéry ... recept mám zo starej kuchárskej knihy a keďže ho robím už roky, postupne som si ho prispôsobila na túto podobu ...

20 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. mäso nakrájame na takéto kúsky, slaninu na kocočky, zeleninu na väčšie kusy ...
  2. Na oleji opečieme mäso sprudka, aby sa zatiahlo ... povyberáme na tanier a udržujeme v teple ...
  3. Vo výpeku opečieme slaninku, pekáč odstavíme z ohňa ...
  4. Vložíme späť mäso, posolíme, na to navrstvíme zeleninu ...
  5. Ďalej cibuľu, všetky koreniny, polejeme 3 PL octu a podlejeme 0,5 dl vody. Zakryjeme a vložíme piecť do rúry 200 stupnov s pečieme cca 1,5 hodiny, kým nie je mäso mäkké ... Poslednú pol hodinu pečieme odokryté a môžeme pofŕkať sojovou omáčkou. Podľa potreby počas pečenia podlievame vodou ...
  6. Hotový pokrm, krásne rozvoniavajúci ... dobrú chuť ...