Bravčové na smotane so zeleninou
Autor receptu: mmiro
Trochu podobné sviečkovej, ale pritom úplne niečo iné. Má silnejšiu zeleninovú chuť.
6 porcií |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájať na tenšie plátky, posoliť, pokoreniť a obaliť v múke. Prudko osmahnúť na oleji aby sa zatiahlo.
- Zeleninu nakrájať a osmažiť na oleji. Potom pridať najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
- Uložiť na zeleninu plátky mäsa, zaliať smotanou a variť cca 40-50 min.
- Vybrať mäso a do omáčky pridať 0,5L mlieka a dobre všetko rozmixovať.
- Vložiť mäso do omáčky a nechať preisť na pár minút varom.
Podávať s knedlou. (recept tu)