Bravčové na rasci
Bravčové na rasci

Bravčové na rasci

svetlusb - fotkasvetlusb, 14. januára 2018
Bravčové na rasci
Foto: svetlusb

Jednoduchý recept na toto jedlo, je výborné a šťavnaté.

40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks veľká
3 strúčiky
1 KL
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Karé si narežeme na rezne, osolíme, posypeme rascou a naklepeme. Do rozpálenej masti si dávame prudko smažiť rezne obalené v hladkej múke. Stačí ozaj chvíľočka. Na výpeku si opražíme cibuľu nakrájanú na drobno a nakrájaný cesnak. Preložíme do hrnca, na cibuľu dáme pláty opečeného mäsa, dáme horčicu kľudne aj viac aj 3 PL, kávovú lyžičku kečupu, polku kávovek lyžičky sladkej mletej papriky a mletú rascu.

  2. 2

    Pomiešame, zalejeme horúcou vodou a všetko spolu varíme cca pol hodinku. Nakoniec si ochutíme podľa chuti a odstavíme. Podávame s opečenými zemiakmi, pyré alebo ryžou, vhodná je aj tarhoňa.

    Bravčové na rasci - obrázok 2

Diskusia k receptu

evanaaa
Nemusí to byť zlé, ale ten postup máš chaotický - mäso posypeš rascou a potom až naklepeš? Nie naopak? Ale že ho obalíš v hladkej múke spomínaš až pri opekaní. Potom by som ho rascou neposypávala, keďže dávaš ešte raz mletú rascu do šťavy. Ale celkovo to ujde.....
svetlusb
My lubime vela rasce a t rasca tam praveze nie je az tak citit ..a masko posypem len trosicku a nklepem aby sa dostala do maska@Evanaaa (14.1.2018 18:03)

strucik
Podľa mňa je to moc rascové, pridal by som ešte worchester.
zlomok
@Svetlusb (14.1.2018 18:08)

Samozrejme, že rascu nie je až tak cítiť, veď ju zabila horčica a kečup, pre mňa akosi priveľa surovín na jednom mieste.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia