Bravčové na prírodno so šampiňónmi (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Naše obľúbené moji chlapci milujú mäso, ryžu, omáčku

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne mierne vyklepeme posolíme a pokoreníme a posypeme troškou hladkej múky. Na panvici rozohrejeme olej a mäso z oboch strán opečieme. Opečené vložíme do tlakového hrnca zalejeme asi 3 dcl vody, pridáme šampiňóny a bujón. Zavrieme a dusíme 20 min. Kto nemá tlakový hrniec do mäkka. Potom zahustíme solamylom a necháme prevrieť. Podávame s ryžou.
  2. Veľa ľudí sa bojí kuchty no je to super pomocník šetrí čas a mäso je naozaj mäkké a šťavnaté. a ešte ako dlho sa varí v tlakovom hrnci: 500 g hovädzieho mäsa v celosti: 4 dcl vody – 40 min. 500 g hovädzích rezňov, kociek: 3 dcl vody – 30 min. 500 g bravčového mäsa v celosti: 2,5 dcl vody – 30 min. 500 g bravčových rezňov, kociek: 2 dcl vody – 20 min. 1000 g kurčaťa v celosti: 2 dcl vody – 20 min. 1000 g sliepky: 10 dcl vody – 45 min.
  3. mäso osolíme, okoreníme posypeme hl. múkou
  4. múčnatou stranou dáme na rozohriaty olej
  5. z druhej strany tak isto korenie, soľ, a múka
  6. opečené prelozíme do kuchty
  7. zalejeme asi 3 dcl vody pridáme šampiňóny a bujón
  8. zavrieme a varíme 20 min
  9. keď je mäso mäkké zahustíme solamylom
  10. a hotovo