Bravčové na hríboch

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 13. mája 2012
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Na oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu. Po chvíľke k nej pridáme drvený kmín a nakoniec na väčšie kocky nakrájané mäso, ktoré počas restovania osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Keď sa nám mäso zatiahlo tak pridáme mletú papriku, premiešame a zalejeme vodou alebo vývarom. Nakoniec prihodíme bobkový list a dusíme na miernom ohni dokiaľ nám mäso nezmäkne (cca 45 min).

  3. 3

    Keď máme mäso uvarené a šťavu skoro vydusenú, prelisujeme strúčik cesnaku a pridáme hríby a trochu vody, v ktorej boli namočené. Premiešame a dusíme ešte 15-20 minút.

  4. 4

    Nakoniec pridáme smotanu, zamiešame a všetko spolu prevaríme 2-3 minútky. Podľa potreby, resp. chuti zahustíme. Ako prílohu kolienka, tarhoňu, alebo knedlík.

Diskusia k receptu

izabella929
toto robím aj ja často,,,výborné jedlo.) robievam tak aj hovädzie na hríbkoch..paráda.-)
jarunka
Ja som zrovna dnes robila hovadzie na hriboch s knedlou. Velmi dobre jedlo. Manzel sa napraskal.:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia