Bravčové medailóniky

Bravčové medailóniky s brokolicou a kukuricou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sviatočný obed

2
porcie
45 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. Bravčové pliecko som umyla, osušila kuchynským papierom a rozdelila na 2 časti. Keďže som tam mala jeden pekný kúsok na medailónky, prípadne na vyprážanie, rozhodla som sa pripraviť mäso na dva spôsoby. Tú časť, ktorá bola vhodná na perkelt som nakrájala na kocky.
  2. Z druhej časti som nakrájala medailónky.
  3. Slaninu som nakrájala na malé kocky a nechala som na slabom plameni vytopiť tuk, potom som pridala nakrájanú cibuľu a spolu opiekla.
  4. Na cibuľu som položila medailóniky a opiekla z oboch strán. Solila, okorenila, posypala štipkou papriky a pridala som horčicu. Podliala som mäso vývarom, ale vždy iba malým množstvom. Pod pokrievkou som pomaly dusila 40 minút, kým mäso nebolo mäkké
  5. Brokolicu som rozobrala na malé ružičky a otvorila som pohár so zaváranou kukuricou.
  6. Mäso som ešte podliala vývarom, pridala som brokolicu a kukuricu a pod pokrievkou nechala brokolicu spariť iba chvíľku.
  7. Podávala som so zemiakovou kašou. Prajem vám dobrú chuť