Bravčové mäso na hubách fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 17. januára 2013
Bravčové mäso na hubách (fotorecept)
Foto: gordonko

.... jednoduché a dobré

20 minút
príprava
15 - 20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 - 2 ks (nasekaná)
1
 (olej)
 (vegeta)
 (škrobový prášok) na prípadné zahustenie
Príloha:




Postup

  1. 1

    prichystáme si potrebné suroviny,cibuli nakrájať na drobno, bravčové pliecko na pásy a tie potom na kocky

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ked nemáme čerstvé huby ,tak si namočíme sušená a necháme trochu napučať

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na rozpálenej masti ,alebo oleji sprudka osmahneme kocky mäsa až nám ,,obielí,,

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    mäso vyberieme z hrnca von a na miesto neho pridáme pokrájanú cibulu a osmahneme do sklovita ked je cibula hotová vrátime mäso naspäť do hrnca

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    osolíme , pridáme čierného koreniia , drcenej majoránky , mletej červenej papriky a poriadne to premiešame

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    mäso podlejeme vodou

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pridáme namočené sušené huby - bez vody kde sa namáčaly

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    premiešme a ak robíme v tlakovom hrnci , hrniec uzavrieme a necháme dusiť ... obyčajný iba prikrijeme pokrievkou

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    asi po 30 - 40 minutach ( v tlakovom hrnci ) skontrolujeme mäkosť mäsa , ak je dobré zarobíme si GUSTIN alebo niečo jemu podobné v poháry s vodou a prilejeme do hrnca , pomišame a necháme prejsť varom .. kto má rád pikant môže pridať čilipapričku - ochutnáme a poprípade ešte trochu dochutíme - dosolíme

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    DOBRÚ CHUŤ

    Bravčové mäso na hubách (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

miamia
jááj, toto je porcia pre chlapa! :) a presne, ako si napísal...jednoduché a dobré...čo viacej treba? :)
gordonko
@bambuch ako kedy ,toto sú mnou urobené recepty z archyvu, dnes nevarým - dnes pečiem ,,zázvorníky,, ...dojdi na koštovku
duschko
Narobil si mi chute. Suroviny mam, postup je znamy tak viem, co bude dnes na obed. Len tie casy v tlakovom hrnci sa mi nejako nepozdavaju. Ked robim bravcove, tak staci od zaciatku ked sa hrniec ozve cca desat min. na malom plameni. Ked sa vari dlhsie tak sa masko rozpadava. Mam radsej ked nieje rozvarene. Dakujem za inspiraciu.
gordonko
@duschko ...ako vidím podla viacerých komentou asi to ozaj dusím dlho .... nabudúce skúsim menej dusiť
rea1
takto sa dajú robiť aj sójové kocky a tiež je to prudko jedlé (teda - ako pre koho :-) ). ale prečo nepoužiješ aj vodu, v ktorej sa máčali huby? ja osobne ju nikdy nevylievam. čo sa týka varenia v tlakovom hrnci, tiež by som trochu ubrala, aby sa mäso nerozpadalo.
aj tak sa mi najviac páči tá lyžica pri tanieri, veď čo sa budeme ondiať. :-))))
gordonko
@rea1 tak vodu ,,likvidujem,, kvôli frflaniu mojej starej , nakoľko huby po zbere neumívam tak jej to vadí ....huby sice neje zato ,,frfle,, jedna radosť
a ta ližica ...ja sa nanič nehrám ( možno iba na kowboya ) ked mi to chutí ližicou tak si dám sňou, aj kura jem rukami no a čo ....moje ruky - moje kura
tatranka
Však to bola tvoja bohatá porcia?Ani sa nedivím.Určite si sa už na jedlo od samej prípravy tešil.Tiež máme radi bravčovinku na hubách.Robím ju len s malými obmenami ako ty.Je to dobrá,chutná klasika,ktorá na jedálničku nikdy nesklame.
A keďže vidím,že si namáčal húbky,tak sa mi páči a predpokladám,že si si ich aj nazberal.O to viac a s láskou si určite jedlo pripravil.
gordonko
@tatranka ...pravdaže som si ich sám nazbieral , otec ma brával na huby od 4 rokou ale potom čo sme sa prestahovali do Nitry to už nieje o hubách , tu toho moc nerastie,,,,, ale zasa tu som našiel 1 x vatovca , bedle , pôvabnicu fialovú atd.
... no je to tak moja bežná porcia - lúbim sa napapkať
tatranka
...ale veď ja ti želám a najmä ak si navaríš a ešte k tomu chutne.
evanaaa
Chutné jedlo sa dá len chutne spapkať-:))). @gordonko , ak chceš tú hubovú vodu použiť, tak ich v sitku poumývaj, nechaj ich chvíľku namočené- asi 10 min út, potom tú vodu zlej a ďalšia by mala byť už čistá, tú použi. Ale, pravdupovediac, aj ja ju niekedy aj tak vylievam. A čo sa týka lyžice, môj muž je skoro všetko len tak, a to ani nemá veľkú, ale takú strednú ako pre malé deti. Niekedy sa naňho aj jedujem, že či má malú hubu, keď sa mu veľká do nej nezmestí. A to, že je všetko lyžicou radšej ani nekomentujem, nech sa len naje.
evanaaa
Jéj, teraz som si tú tvoju lyžicu všimla, my máme také isté príbory, aj malé lyžičky majú podobný ten koniec.
gordonko
@evanaaa vieš ta voda ma vôbec netrápí , spíš to ,že huby jem iba ja a ked ich niekde pridám tak tý okolo mňa frflú.
no a ktej lyžičke Tvojho ,,mangela,, ... píšeš ,že matakú menšiu ....vieš otom ,že čim menšie sústo dávaš do úst je to zdravšie.
elalea
Sice koment s rocnym meskanim,ale pripajam sa k zastancom bagrovania:-)))...pribor drzim v rukach velmi zriedka:-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia