Dusené bravčové mäso

Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny

Autor receptu: redakcia

4
porcie
160 minút
príprava

Postup

  1. Líčka: Na oleji restujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda, pridáme horčicu a očistené kúsky bravčových líčok. Zalejeme vodou alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie, nové korenie a bobkový list. Varíme na miernom ohni 90 minút.
  2. Knedle: Biele pečivo (rožky) nakrájame na malé kocky, ktoré zvlhčíme mliekom, pridáme baby špenát, soľ, korenie a vajíčko, premiešame a necháme postáť. Zabalíme do potravinovej fólie a varíme vo vodnom kúpeli 30 minút.
  3. Uvarené líčka vyberieme, odstránime celé nové korenie a bobkový list. Zeleninu spolu s vývarom rozmixujeme a prepasírujeme. Omáčku dochutíme octom a cukrom, zjemníme smotanou.
  4. Líčka podávame s knedľou, ozdobíme šľahačkou, brusnicovým džemom a baby mrkvičkou uvarenou v osolenej vode.