Dusené bravčové mäso
Bravčové líčka s omáčkou z koreňovej zeleniny
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
160 minút príprava |
Postup- Líčka: Na oleji restujeme nadrobno
nakrájanú cibuľu a zeleninu dohneda,
pridáme horčicu a očistené kúsky
bravčových líčok. Zalejeme vodou
alebo vývarom. Pridáme soľ, korenie,
nové korenie a bobkový list. Varíme
na miernom ohni 90 minút.
- Knedle: Biele pečivo (rožky)
nakrájame na malé kocky, ktoré
zvlhčíme mliekom, pridáme baby
špenát, soľ, korenie a vajíčko, premiešame
a necháme postáť. Zabalíme
do potravinovej fólie a varíme
vo vodnom kúpeli 30 minút.
- Uvarené líčka vyberieme, odstránime celé nové korenie a bobkový list. Zeleninu
spolu s vývarom rozmixujeme
a prepasírujeme. Omáčku dochutíme
octom a cukrom, zjemníme
smotanou.
- Líčka podávame s knedľou, ozdobíme šľahačkou, brusnicovým
džemom a baby mrkvičkou uvarenou v osolenej vode.
|