Bravčové koleno varené (fotorecept)

Bravčové koleno varené (fotorecept)
Foto: janadelfi
janadelfiJanadelfi, recept pridal: 7. apríla 2011 17:29Ďalšie jeho recepty

Nakoľko sa blíži Veľká noc, takýmto spôsobom varím aj údené mäsko, ak chcem aby bolo šťavnaté. Ak nepotrebujete vývar je toto dobrý recept na varenie vo "vlastnej šťave".

Suroviny

5
minút
príprava
1,5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kolienko si očistím ak je treba oholím, vyumývam a dám do pevnejšieho miktotenového vrecka (ja používam EKOZ - zamrazovacie). Doporučujem použiť kvalitnejšie vrecko, lebo tie tenké sa v horúcej vode zmraštia a mäso z nich vylezie von. Pridám soľ, očistený celý cesnak, vodu nedávam žiadnu (môže sa dať tak deci ), trochu vytlačím vzduch a dobre uzatvorím drôtikmi, ktoré sú pribalené v mikrotenových vreckách. Takto uzatvorené dám variť do Kuchty na 1,5 hod. Voda v kuchte pokrýva sáčok, maximálne 2 cm nad vrecko. Netreba dávať viacej, aby sáčok neupchal ventil.
Bravčové koleno varené (fotorecept) - obrázok 1

2

Všetka dobrota zostane v mäsku.
Bravčové koleno varené (fotorecept) - obrázok 2

3

K mäsku môžme spraviť zamiakovú kašu, prívarok, alebo len tak chlieb, chren, horčica.......
Bravčové koleno varené (fotorecept) - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cistinka, 7. apríla 2011 o 17:37
    ....a už slintám....


  • marianne69, 7. apríla 2011 o 19:15
    ....@janadelfi len pre zaujmavost:-)a kolko vody treba do kuchty,a v tom sacku vidim vodu,to je stava?ziadnu netreba dat do sacku,ked sa ide varit?len do hrnca?....prepac za vypytovanie,ale tento sposob vidim prvy krat a chceli by sme ho skusit.....dakujem


  • michsamant, 7. apríla 2011 o 19:24
    dakujem, aspon som si tu fotku pohladkala :)


  • egreska, 7. apríla 2011 o 19:29
    bože,čo by som dala teraz za kusok tohto mäska s chlebíkom ...ach jaj


  • babi1257, 7. apríla 2011 o 19:29
    ta voda by zaujimala aj mna, mame radi nezdrave jedla


  • babi1257, 7. apríla 2011 o 19:29
    ta voda by zaujimala aj mna, mame radi nezdrave jedla


  • jerica, 7. apríla 2011 o 20:13
    len si vzdychám , pre mňa mňaaaááám:-))


  • evas13, 7. apríla 2011 o 20:32
    Mňam, to je dobrôtka. :)


  • jody, 7. apríla 2011 o 21:21
    JEZISMARIAJOZEF, setrite ma, ludia, sak som hladna jak Cenkovej deti v celom obsahu... Mnaaaaaaaaaaam!!!


  • enerrgizer, 7. apríla 2011 o 21:34
    perfektné...


  • janadelfi, 7. apríla 2011 o 22:39
    @marianne69 @jerica vložila som do receptu.......


  • janadelfi, 7. apríla 2011 o 22:45
    @marianne69 to v tom sáčku po uvarení je šťava, koleno bolo čerstvé a šťavnaté ja zatváram sáčok dvomi drôtikmi a sáčok na konci zatočím a zohnem. Po uvarení sáčok jednoducho rozrežem. Robím to len v kuchte, v normálnom hrnci by sa to malo variť asi viacej a musela by sa dolievať voda - nemám odskúšané.


  • evanaaa, 7. apríla 2011 o 22:50
    Kolienka má môj muž rád, mala by som mu aj takto pripraviť. Janka, snáď by to šlo aj do sáčku na tlačenku, alebo do toho na pečenie, Lebo sa bojím, že by som nevybrala správny a rozvaril by sa. Mám aj zamrazovacie, neviem, aká je značka, no skúsim.


  • evanaaa, 7. apríla 2011 o 22:53
    Ozaj, nie je 1,5 hod. v kuchte veľa? Ja ho v nej varím asi 1 hod. A tá voda v sáčku je šťava z mäsa, to je jasné.


  • cica2, 7. apríla 2011 o 23:23
    nemám kuchtu ale tvoj recept sa mi velmi páči, júúj ja som vedela že už mám ísť spať, teraz slintám ako bernardín, ups :))


  • marianne69, 8. apríla 2011 o 00:19
    ...@janadelfi dakujem


  • motamita3, 8. apríla 2011 o 07:38
    výborné dnes robím


  • sovka62, 8. apríla 2011 o 08:49
    Dokúpim si Pancreolan a potom môžem kúpiť aj to koleno. Samozrejme, nemala by som, ale kto by mal? A kto by odolal?


  • hannah22, 8. apríla 2011 o 11:00
    teda ľudia, slintám a ten návod je perfektný to sa nedá neskúsiť.... :))


  • alena45, 8. apríla 2011 o 12:12
    ja mám radšej pečené, lebo vtedy zjem aj celú kožu s tukom. Varené veru nie. Keď budeš jesť koleno, ušetríš za všetky Koenzymy a podobné drahé výrobky. V ňom je kolagénu a kolagénu. Najlepšie by bolo si to dávkovať častejšie, ale čo potom s inými hodnotami ?


  • korbacik, 8. apríla 2011 o 12:58
    ... ja po uvarení kolena ho ešte upečiem - narežem kožu na štvorčeky ako škvark. pagáčiky, cesnak, paprika, rasca, soľ, bobk. list,masť a k tomu knedľa, červená dusená kapusta. Ale Tvoj recept, Janadelfi je taká super rýchlovka, keď sa mi nechce čakať, alebo príde návšteva a ja už za ten svet neviem, čo im ponúknem:) A kým si vydrhnú tie polepené prsty....:)


  • korbacik, 8. apríla 2011 o 13:06
    ... sovka62, pripomínaš mi moju maminku s tým Pancreolanom. Aj ona si vždy pred nejakým ťažkým jedlom " švacla" Cholagol alebo nejakú inú drogu a potom hor sa na údeniny, klobásky, bifteky, cesnakové ... a v poslednom čase je to aj čerstvá uhorka a paprika. Viem, že sa to nezlepší, ale prajem Vám obom nech je ten pôžitok z jedla vyvážený týmto trápením s kvapkami:)


  • janger, 8. apríla 2011 o 13:21
    Jajajaj, to by som si dala! Ale kuchtu nemam, a ani take krasne koleno ;-))).


  • janadelfi, 8. apríla 2011 o 13:22
    @alena45 ak chceš, môžeš variť kratšie a potom dať aj so šťavou upiecť. Môže byť tiež chutné. @evanaaa ak si dáš zovrieť vodu a vrecko ňou poleješ a zostane celé, možno prežije aj varenie. To koleno som najprv varila len hodinu ale potvora bolo tuhé asi z vyšportovanej svine, tak som musela pol hodinku pridať. Ja kuchtu ochladzujem - nenechávam dôjsť.


  • iva2111, 8. apríla 2011 o 13:27
    @korbacik , nemůžeme být (ztracené) sestry??? :D přesně jsi popsala mou maminku s Cholagolem v ruce nad talířem s pečenou kačicou (nebo smaženýma bramborákama), kterou měla tak ráda, že riskovala podrážděný žlučník....


  • perla61, 8. apríla 2011 o 13:38
    Myslím, že takých s pancreolanom, cholagolom a pod. je nás tu viac ato mi pripomína, že musím do lekárne..) xixixi!!


  • zinnajdha, 8. apríla 2011 o 13:40
    .. v mäsku zostanú aj puríny, nielen dobrota. Ale tiež rada robím ( ale mäso vo vrecúšku pečiem ), mäso v tomto vrecúšku a je chutné a praktické.
    Robím nie v mikroténe, ale kúpim vrecúška na pečenie. Dostať aj extra veľké. Na obale je návod na použitie aj s radami v akej rúre ako dlho piecť. Výsledok je podľa mňa ako u vareného.


  • bozulka, 9. apríla 2011 o 01:33
    Také bohužial mám aj ja rada,ale takto som nikdy nerobila,stojí za vyskúšanie.Varené,pečené-vsjo rovno,hlavne nech má dobrú kožu,k tomu čerstvý chren a netreba ani chlebík,aby nepribudli kalorie...


  • korbacik, 14. apríla 2011 o 10:20
    ... ha ha ha, iva2111, sestru nemám - no, vlastne už mám:))))) Ale teraz vážne, musí to byť veľké sebazaprenie, keď si človek musí odoprieť kvôli zdravotnému stavu nejakú maškrtu. Ak by mi nešlo vyslovene o život, neviem, neviem či by som to dokázala. Ale asi nie:) Môj ocino má diabetes a tiež som u nás ešte za čias, keď som tam bývala, nevidela ani nezažila nejakú diétu. Mne nejde ani tak o to jedlo, ale o tie sladkosti - plnkové zákusky, gofry, šľahačky a tak. A predstav si, mopja dcéra na to ani tak nie je - ona skôr linecké, mrežovník, bábovku alebo šuhajdy. V pondelok som jej po práci upiekla bábovku, tak si ju zobrala aj na deiatu do školy - no ja by som si na ňu natrepala aspoň 3 cm šľahačky. Choré? No a čo:))))
    P. S. Nezoberieme ešte niekoho do partie, mne to evokuje Tři sestry:))Maj sa...


  • majka5551, 28. septembra 2011 o 12:14
    Toto je najlepší receptík na koleno aký môže byť no najsamlepší mňamky + čerstvý chren



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist