Bravčové koleno varené fotorecept

janadelfiJanadelfi, 52 ročná žena, Malacky, 7. apríla 2011 17:29
Ďalšie jej recepty »

Bravčové koleno varené (fotorecept)Foto: janadelfi

Nakoľko sa blíži Veľká noc, takýmto spôsobom varím aj údené mäsko, ak chcem aby bolo šťavnaté. Ak nepotrebujete vývar je toto dobrý recept na varenie vo "vlastnej šťave".

5 min
príprava
1,5 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1,5 - 2 PL
6 - 7 strúčikov
1 ks pevné
2 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Kolienko si očistím ak je treba oholím, vyumývam a dám do pevnejšieho miktotenového vrecka (ja používam EKOZ - zamrazovacie). Doporučujem použiť kvalitnejšie vrecko, lebo tie tenké sa v horúcej vode zmraštia a mäso z nich vylezie von. Pridám soľ, očistený celý cesnak, vodu nedávam žiadnu (môže sa dať tak deci ), trochu vytlačím vzduch a dobre uzatvorím drôtikmi, ktoré sú pribalené v mikrotenových vreckách. Takto uzatvorené dám variť do Kuchty na 1,5 hod. Voda v kuchte pokrýva sáčok, maximálne 2 cm nad vrecko. Netreba dávať viacej, aby sáčok neupchal ventil.

    Bravčové koleno varené (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetka dobrota zostane v mäsku.

    Bravčové koleno varené (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K mäsku môžme spraviť zamiakovú kašu, prívarok, alebo len tak chlieb, chren, horčica.......

    Bravčové koleno varené (fotorecept) - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist