Bravčové koleno po mojom fotorecept

alex100 - fotkaalex100, 3. novembra 2010
Bravčové koleno po mojom (fotorecept)
Foto: alex100

Keď som ešte nevedel, že nejaká stránka www.varecha.sk existuje, robil som bravčové koleno. Keďže som nemal žiadny recept , tak som si ho vymyslel Zobraziť celý popisKeď som ešte nevedel, že nejaká stránka www.varecha.sk existuje, robil som bravčové koleno. Keďže som nemal žiadny recept , tak som si ho vymyslel a vzniklo toto vareno-pečené kolienko a je výborné.

8
porcií
120 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks, menšie
1 dc
6 strúčikov
1 KL
1 PL
2 KL, tmavá
5 PL
2 KL
 ako príloha 1
2 ks, stredne veľká ako príloha 1
1 KL
 ako príloha 2




Postup

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme variť dobre umyté bravčové kolienka. Vodu posolíme ale nie moc. Stačia 2 polievkové lyžice. Keď budú kolienka mäkké, mäso sa musí oddeľovať od kosti, vyberieme ich, vykostíme, pokrájame na stredne veľké kúsky a odložíme. Z vývaru si odložíme približne 3-4 deci. Budeme ho potrebovať.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykostené kolená, ako som už vyššie spomenul nakrájame na stredne veľké kúsky a vložíme do pekáča, kde ich budeme piecť.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si pripravíme marinádu, alebo zmes na koleno. Do menšej misky postupne dáme olej, pretlačený cesnak, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, sójovú omáčku a kečup. všetko to zamiešame až bude hmota jednoliata a bez hrudiek. Potom ju vylejeme na pripravené kolienko a rukou premiešame aby všetko bolo ochutené. Koleno nakoniec podlejeme vývarom z kolena a dáme piecť do rúry.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takto to vyzerá pred tým ako to dáme piecť.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keďže mäso je už mäkké, tak ho opečieme len asi 30 minút, tak aby bolo pekne pripečené.

    Bravčové koleno po mojom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu si udusíme kyslú kapustu a to nasledovne. Na oleji si speníme pokrájanú cibuľku, do nej potom dáme kapustu, podlejeme 1 deci vody a dusíme do mäkka asi 30 minút. Teraz treba však spraviť niečo, čo nikto nechápe ale bez toho by to nebolo ono. Keď sa voda z kapusty odparí tak ju necháme ešte trochu prismažiť tak aby ostala priilepená na dne hrnca. Keď bude trošku, ja hovorím "prihoretá", tak sa do kapusty vleje trochu vody a posype sa trochou mletej papriky. Kapustu potom n miernom ohni miešame aby na dne hrnca neostalo nič nalepené. Kapusta musí mať peknú hnedú farbu. A je hotovo. Dobrú chuť. Ešte uvaríme zemiaky a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dorisa
Pomaly začínam mať hlad. Krásne to vyzerá, recept si uložim dakujem.
evanaaa
Kolienka robím častejšie, buď jedno veľké, alebo 2-3 malé, varím, pečiem. Aj tá kapusta sa mi pozdáva, mama podobnú robievala k jaterniciam, bola taká, ako píšeš, Alex100, bez šťavyyy, hnedastá, len neviem, ako ju robila, možno podobne.
1x fenek
sovka62
Vedieť jedlo správne "pripáliť" je umenie. Ja tak nechám pripaľovať hovädzí guláš, všetku vodu nechám vydusiť a keď sa trošku "chytí", podlejem ho horúcou vodou. Má to dva efekty, čím menej šťavy frfle v kastróle, tým lepšie sa rozvarí cibuľa a druhým je pekná farba šťavy.
zitar
Perfektné koleno, diétka ako má byť.
gittka
také krásne upečené by som si veru dala.som hladná ako vlk!
zemo
No, koleno je moja láska. Keď ho vyťahujem s trúby, vždy si pred níám kľaknem s úctou na kolená. Ttakto som ho však nikdy nerobil. Vyskúšam, a určite poďakujem.
janger
Mnam, mnam, mnam! Musim aj ja tu 'prihoretu ' kapusticku vyskusat:-).
budkar
Niečo podobné som robil, ale tento postup beriem ako lepší
vali333
tiez som nieco podobne robila, ale vyzera vyborne, urcite vyskusam
bylinka
Tak toto vyzerá fakt dobre a zaujímavo, určite v najbližšej dobe vyskúšam, dííky za recept
remcula
Kdo by neměl rád koleno? Já na všechny způsoby!!
hadrikk
Ja by som si dal........To milujem. Pekne prepečené, aj s kožou. Super!!!!
janadelfi
Super receptík, koleno som ešte nepiekla - práve včera manžel spomínal, že by si dal..... Ja robím inak kolienko, keď budem robiť to moje dám receptík. Ale tento isto-iste skúsim. Ukladám do KK.
altyn
@Alex100 urobil som, okoštoval a hodnotím jednotkou s hviezdičkou!!!!!!!!!!!! :-))))))))))))))))
piczur
Síce som teraz jedla, ale pri pohľade na obrázky, som zostala opäť hladná.
voz12
no,synu,bol si dobrým učňom,veľa si sa pri mne naučil,ale myslím,že život ti dal ešte lepšiu školu
modrykamen
A zasa mám dvojníka. Takéto koleno a kapusta nemá chybu, môžem doporučiť každému (teda nám to takto chutí roky rokúce). Netreba dve hodiny stáť pri grile, či rúre a potierať, potierať, potierať... A tú vodu nevylievať, je z nej výborná polievka (zeleninová, fazuľová, šošovicová, hŕstková...)
radost
kapusta je zatiaľ v sude..no na nedeľu aj s tvojím kolenom bude..rozhodla som sa..lebo muž túži..a žena s láskou poslúži..:-)
altyn
Tak ja referujem že kolienko je jedna báseň, no s kapustou som si nevedel poradiť. Ja mám totiž všetky hrnce s takým povrchom, že sa tam nič nepripečie a tak to nešlo, už som tam nemal ani kvapku tekutiny a furt sa to nepripekalo... Ale aj tak je výborná! Páči sa mi tá kombinácia kapusty so zemiakmi! Dávam 5hviezd :-)))
janeeek
ho jeme naozaj mozem ucit jkajuce aj z tov Akuratmozemotovkapustovdakujemekujeme
hubarmirec
dnes som to urobil presne podľa receptu (menej soli) a bolo to naozaj vynikajúce. nerobil som prílohy - len čerstvý chlieb a baranie rožky dvoch farieb.
lulyna
robila som dnes už druhý krát, a všetci doma hodnotíme na 1*****, ďakujem za recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia