Bravčové kolená pikantné fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 30. júna 2016

Viem už som podobne koleno sem dával. To som varil. Vtedy sa jedna varechačka pýtala, či by to nešlo piecť. Tak som to vyskúšal Zobraziť celý popisViem už som podobne koleno sem dával. To som varil. Vtedy sa jedna varechačka pýtala, či by to nešlo piecť. Tak som to vyskúšal a ide to. Ba dovolím si tvrdiť, že je to ešte chutnejšie. Tak to dávam ako druhu verziu. Ktorá bola na Petro - Pavlovu oslavu.

6
porcií
15 minút
príprava
240 minút
na 130-180 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
120 g
3 PL
2 PL
3 PL
1 celá hlavka
1 PL
6 - 8 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé si zarobíme zmes. Zázvor som strúhal na strúhadle malé oka. Feferóny som mixoval. Cesnak pretlačil na lise na cesnak, toto a ostatne suroviny som to zmiešal , tak aby mi vznikla hustá kaša na potieranie mäsa. Nechal som to postať asi pol hodiny, aby prešli všetky chute spolu.

    Bravčové kolená pikantné (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ som si očistil obe kolena a zbavil prípadných chlpov. Surové koleno som kožu po dĺžke narezal no neprerezal. Potom osolil. Obe kolena som natrel výdatne pripravenou zmesou.

    Bravčové kolená pikantné (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto natreté kolena som dal do sáčkov na pečenie mäsa. Tie som dal na plech a do rúry asi do stredu. Teplotu nastavil na 130°C a piekol bez zakrytia . Treba teplotu prispôsobiť vlastnej rúre. Ma to byť pomalé pečenie. Piekol som to 3,5 hodiny. Pozrel a trochu potriasol plechom a keď sa mäso triaslo tak bolo mäkké. Znovu dal do rúry na 180 °C asi na 15 - 20 minút trochu pripiecť.

    Bravčové kolená pikantné (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak je vrch mäsa trochu pripečený , potom to treba vytiahnuť a nechať trochu vychladnúť. Kosti treba odstrániť ide to ľahko. Mäso aj s kožou som krájal na 3 - 4 cm kúsky. Tie som v mise premiešal aj so šťavou, ktorá vznikla v sáčku. To je masť z kolien zmiešaná zmesou ktorou boli kolena natreté. Všetko som to dal do formy a nechal vychladnúť. Potom som to dal do chladničky na 12 hodín, kde to pekne stuhne a môžeme krájať. Máme to chutné mäso bez chémie.

    Bravčové kolená pikantné (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podával som to na meninovú oslavu. Je to riadne pikantné. ktoré môžete prispôsobiť podla seba. Dobrý chlieb k tomu a kyslé uhorky. Veľmi nám to chutilo. Želám aj Vám dobrú chuť.

    Bravčové kolená pikantné (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Oh, taková kolena bych si dala líbit, vypadají prudce jedle a pikantně!! Moc se ti to povedlo! Díky za fajn recept!
klukodvody
Zdravíme a jsem rád i této druhé verzi. Určitě máš pravdu, bude lepší a to už od pohledu. Dlouho jsi tu nebyl. Díky za recept a pozdravujeme.
tiginko
to vyzerá výborne, niečo ako pečená tlačenka. Zmes na natieranie by som volila trochu inú, ale veľmi chválim nápad a postup
kecemis
Uz som poziadal kolegu v praci, aby ma vyhnal od pocitaca pred obedom. Taketo trapenie sa. Vyzera vyborne, vonia az sem. Len sa ponuknut.
sracz
Už som sa rozhodol, @patroveckypitrs kamarát v zástere a mariášnik, zakladám si v mojej KK "šuflík pre pausirmariášparty", do ktorého budedm ukladať takéto "jednohubky", ako aj táto Tvoja fajne gustušná a vysokoo*zdičkovaná!
dosa
Bozemoj, ale by som si dala :((( fakt parada, taketo dobroty mozem kedykolvek
gabriele
nie je nad bravcove kolienko...či pecene, varene, dusene...teda aspon pre mna...pri tomto Tvojom sa museli hostia zalizovat az za usami :)...dodatocne Ti prajem vsetko najlepsie k meninam :)
havino
robievam chlapom na pánsku jazdu dosť často pečené kolená, koža chrumkavá, na kocky nakrojená, marinádu som ešte na nich neskúšala, ale tvoje vyzerajú viac, ako dobre
babidka
Mam este od zabijacky kolena a akosi nemam a nemam chut cosi s nimi urobit ...u nas take jedla nie su velmi v kurze :-) Ale teraz si ma inspiroval a tak som sa rozhoda, ze jednoducho vymetiem mraznicku ,zvolam siroke pribuzenstvo a urobim im hostinu .Uzitok to bude obojstranny - mne sa uvolni priestor na dalsiu zabijacku a moji chlapi sa potesia :-)