Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: bibia1
10 porcií |
25 minút príprava |
65 minút tepelná úprava |
Postup- Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu.
- Ryžu premyjeme, vložíme do nádoby na ryžu a zalejeme vodou 1 cm nad ryžu, osolíme a premiešame. 10 minút pred dokončením celého jedla pridáme do parného hrnca hrášok, ktorý potom zmiešame do ryže. (Ryžu som teraz nerobila, tak nemám fotku)
- Zapneme parný hrniec, na časovači zapneme 45 - 50 min. a začíname pariť.
- Po dokončení parenia si šťavu, ktorá nám vznikla pri parení, prelejeme do nádoby a uvedieme na sporáku do varu. Štava je ochutená ako mäsko, takže je dosť slaná, treba určite ochutnať a podľa potreby dochutiť.
- Vlejeme lečo a povaríme, len aby sa spojili chute.
- Zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode, prevaríme a môžeme podávať. Dobrú chuť.
|