Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: bibia1

10
porcií
25 minút
príprava
65 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu.
  2. Ryžu premyjeme, vložíme do nádoby na ryžu a zalejeme vodou 1 cm nad ryžu, osolíme a premiešame. 10 minút pred dokončením celého jedla pridáme do parného hrnca hrášok, ktorý potom zmiešame do ryže. (Ryžu som teraz nerobila, tak nemám fotku)
  3. Zapneme parný hrniec, na časovači zapneme 45 - 50 min. a začíname pariť.
  4. Po dokončení parenia si šťavu, ktorá nám vznikla pri parení, prelejeme do nádoby a uvedieme na sporáku do varu. Štava je ochutená ako mäsko, takže je dosť slaná, treba určite ochutnať a podľa potreby dochutiť.
  5. Vlejeme lečo a povaríme, len aby sa spojili chute.
  6. Zahustíme múkou rozhabarkovanou vo vode, prevaríme a môžeme podávať. Dobrú chuť.