Bravčové karé

Bravčové karé na horčici podliate smotanou

Autor receptu: tallivera

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso si vyklepeme a dobre osolíme. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a mäsko sprudka osmažíme z oboch strán. Dáme bokom na tanier. Na panvicu do výpeku hodíme na mesiačiky pokrájanú cibuľku a pečieme do hneda. Medzi tým si v hrnčeku zmiešame horčicu s čiernym korením, s cesnakovým granulátom a štipkou rasce. Korenie dávam podľa chuti. Potom do zapekacej misky mäsko poukladam a zhora ho potriem horčicovou zmesou. Navrch naukladáme osmaženú cibuľku trošku polejeme výpekom dáme pokrývku a pečieme na 180 °C cca 35 min. Potom mäsko odokryjeme následne každý kúsok mäska polejeme troškou smotany a ešte necháme piecť 10 min. Už len vyberieme.
  2. Ako prílohu volím ryžu s kurkumou a čiernym korením. Dávam aj štipku cesnakového granulátu a trochu oleja. Ryža má krásnu farbu a je chutnejšia.
  3. Prajem dobrú chuť :-)