Bravčové dusené vo vlastnej šťave

monty469 - fotkamonty469, 30. apríla 2016
Bravčové dusené vo vlastnej šťave
Foto: monty469

Tento recept je veľmi jednoduchý, ale manželove druhé najobľúbenejšie jedlo po guľáši :-) Ja ho robievam so zemiakovou kašou, ale máme to radi aj Zobraziť celý popisTento recept je veľmi jednoduchý, ale manželove druhé najobľúbenejšie jedlo po guľáši :-) Ja ho robievam so zemiakovou kašou, ale máme to radi aj s chlebom, prípade do mäska zamiešam kyslú kapustu. Doma to voláme pražené mäso, od čias keď ho ešte varievala moja svokra ..:-)

Suroviny

1,30 kg
2 kopcovité PL
2 ks
5 strúčikov
1 kopcovitá ČL
2 - 3 ČL
podľa chuti
podľa chuti
Príloha:




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu na drobno. Do hrnca dáme bravčovú masť, na ktorej orestujeme cibuľu do zlatista, pridáme drvenú rascu, trochu orestujeme, aby uvoľnila svoju chuť aj vôňu.

    Bravčové dusené vo vlastnej šťave - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme mäso, opražíme ho, aby sa pekne zatiahlo. Pridáme červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie, premiešame a dusíme na miernom ohni do mäkka. Mäso pustí šťavu, takže netreba to niečím podlievať.

    Bravčové dusené vo vlastnej šťave - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso mäkké, pridáme prelisovaný cesnak, krátko podusíme, podľa chuti pridáme soľ a korenie.

    Bravčové dusené vo vlastnej šťave - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme podávať. My to máme radi so zemiakovou kašou a samozrejmosťou k tomu sú aj kyslé uhorky.

    Bravčové dusené vo vlastnej šťave - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
@Mont ík, toto je hodně dobrý recept. Jednoduchý jak na přípravu, tak chuťově jasný a to mám ráda. Kaša výborná, chlebík též. U mě by sis šplhla. Krásně nafoceno. Jsi mi nadělala chutě veliké! Přeji krásný den, u nás sluníčko, v noci opět mrzlo. Myslím na vás!
klukodvody
Výborné, jednoduché, rychlé a nedivím se, že manželovi chutná. Moc pozdravujeme.
jack
Veľmi dobrý recept.Toto mám rada,a hocijaké mäsko s kašou.Pozdravujeme.
gabriele
vyborne jedlo...aj u nas velmi oblubene...kedysi sa to varilo aj pocas zabijacky...a mama nam ho pre zmenu niekedy robila aj ako platky...taketo jednoduche jedla mame radi :)
torticka
Toto je recept mojej mladosti, ja som ho tak neznasala. Mali sme to dost casto. Ale uz ma to preslo. Uz ho zas mavame casto. Teraz ho robim ja.
afataga
poznam, dobre jedlo, ja davam aj chilli a my to mame najradsej s ryzou
ursina
aj my máme radi takéto mäsko, len ja dávam prelisovaný cesnak hneď, nie až na záver. Zvyknem pridať aj na drobno nakrájanú papriku a tiež 2-3 ks ošúpaných paradajok. Mäso má potom výbornú omáčku, lebo zelenina sa na prudkom ohni rozvarí. A na koniec omáčku zjemním kúskom surového masla.
sracz
Tak toto je, aspoň podľa mňa, pravá vôňa kuchyne na "vichodze" a zemplínskej extra zvlášť, milá @monty469 a napriek tomu, že Ťa nepoznám osobne, cítim ako to vonia vo Vašej domácnosti. Páčia sa mi aj reakcie v komentoch, ale to sú už ich chute a nové varianty spracovania mäsa. Veď o tom to práve je, aby sa návštevníci na Varecha.sk inšpirovali zvykmi a spôsobmi od Ubli až po Záhorie. "Ti, dzivko moja ľubena, ľem ostaň vo svojim šurcu a zo svoju varešku"! Inak s Tvojim "prišahanim bijem bandu a kontrujem mu so šmakami" aj ja. Mäso, pripravené bez podlievania, často ho robievam aj ja, volám "panenské" a pri jedení mu s úctou onikám! Krásne dni Vám aj v i okolo "Terebeša"!
1x ipso
bembo
za Novotného som sa tejto jednoduchej dobroty čosi najedol.vďaka,že si svojím receptom oživila spomienky na staré dobré časy,a kvalitu vtedajších jedál bez kadejakých Ečok a meska z domácej produkcie.mamka k tomu robievala halušky a k tomu domáce sladkokyslé uhorky.tak ako sa vracia móda po čase treba oprášiť staré recepty, a pripraviť z nich chutné jedlá
monty469
Ospravedlňujem sa , že reagujem tak neskoro, ale nemohla som skôr
@Haji ďakujem ti veľmi pekne, ako píšeš, je o jednoduché, ale výborné, máme o radi :-) Od včera sa jej polepšilo, dnes to bolo v rámci možností dobré, potom
ti bližšie napíšem do emailu.
@Chica114 ďakujem si zlatá
@Klukodvody manžel si to nevie vynachváliť, toto je jedlo pre neho ako stvorené. Ďakujem a pozdravujem oboch
@Jack moja milá vďaka


@Gabriele ďakujem. Máš pravdu, keď sme ešte robili zabíjačky s odrezkov sa napražilo mäso presne tak a pridala sa k tomu domáca kyslá kapusta a to bolo super papaníčko. Niet nad domáce


monty469
@ Afataga ďakujem ti , ja sebe tiež pridám chilli, ale polovica rodiny to nemusí
@ Ursina vďaka, aj tvoja verzia je určite skvelá
@ Milý Sracz veľmi pekne ti ďakujem za milé slová a máš pravdu , u nás je to väčšinou naša tradičná kuchyňa, hoc občas skúšam aj niečo nové, ale manželovi najviac chutí klasika. Tak sa toho väčšinou aj držím :-) Tak pripravené mäso je klasika a s kyslou kapustou, to je eňo ňuňo. Na vychodňarskej zabíjačke, to original vtedy pražené mäso s kapustu a tá chuť domáceho, to sa nedá s tým z obchodu ani porovnať. Ešte raz ti pekne ďakujem a pozdravujem
@ Izka veľká vďaka :-)
monty469
@ Bembo veľa krát sú tie staré recepty jednoduché a dobré. Žiadne cifrovanie kolo toho a skvelé jedlo je na svete. Ako píšeš domáce uhorky k tomu, no čo viac treba? Ďakujem ti veľmi pekne za milé slová :-)
@ Salinka aj my :-) ďakujem ti
1x bembo
jaguar
Veľmi populárne papánko, ktoré majú radí nie len detí ale aj dospeláci. Doporučujem do bravčovej masti pred podaním cibuľky 10 ks slaninky údenej.
marta23
Áno, jednoduchý recept, ale určite dobré jedlo, nevyžaduje veľa času . Ja by som , keď to urobím, pridala k mäsku kúsok červenej čilli papričky. ďakujem za dobrý typ.
kukulienka71
Výborne zvolená príloha, celkovo je to jednoduché ale naozaj chutné jedlo, mávame tiež častejšie.
@torti čka, :-)))
monty469
@ Marta23 , @ Mika2 , @ Kukulienka71 ďakujem vám za milé slová a prajem pekný deň :-)
slavkabis
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaam, veru aj ho dnes urobím. ďakujem za typ na večeru 5*
pekarovazena
Ja robievam presne tak isto, iba pridávam kukuricu na konci, tak trošku to oživí.
S ryžou, šťavnaté,mňam
Zrovna včera sme dopapali
:)
bembo
Ahoj Monty469.Náš kacúrik Leo okoštoval pliecko ktoré použijem na prípravu tvojho vynikajúceho guľášiku,takže dnes máme na obed tvoj guľášik,prajem pekný deň.
bembo
Chcel som pridať foto ale akosi to nejde
redakcia
@Bembo (19.8.2018 12:05)

Dobrý deň, pravdepodobne je fotografia, ktorú chcete pridať veľmi veľká (mala by mať menej ako 2 MB). Prípadne si skontrolujte, či je vo formáte jpg a nie png. Môžete nám tiež fotku poslať na redakcia@varecha.sk , my ju môžeme do komentára vo Vašom mene pridať.
monty469
@bembo (19.8.2018 11:58)

Som rada ze varis podla mojho receptu a verim ze vam vsetkym chutil