Bravčové á la stroganov

Bravčové á la stroganov
thedrunkchefThedrunkchef, recept pridal: 5. marca 2012 20:12Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso si sprudka orestujeme na rozpálenom oleji, vyberieme ho a odložíme stranou.
Bravčové á la stroganov - obrázok 1

2

V panvici rozpustíme maslo a chvíľku porestujeme cibuľu.
Bravčové á la stroganov - obrázok 2

3

Prihodíme šampióny, osolíme, okoreníme a restujeme pokiaľ nepustia šťavu.
Bravčové á la stroganov - obrázok 3

4

Potom pridáme trochu pretlaku, smotanu, nadrobno nakrájanú kyslú uhorku a necháme vyredukovať.
Bravčové á la stroganov - obrázok 4

5

Pridáme odložené mäso, premiešame a chvíľu spolu povaríme, aby mäso natiahlo chute omáčky.
Bravčové á la stroganov - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (2,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 6. marca 2012 o 00:13
    chutné, mám to rada. Pekný dekor..


  • modrykamen, 6. marca 2012 o 09:16
    Nechcem sa hádať, ale toto je bravčové na smotane. Ja si Stroganova predstavujem ako rýchlo opečené hovädzie, alebo aj bravčové, dochutené koreninami a paradajkovým pretlakom a pri podávaní v strede poliate ochutenou kyslou smotanou (horčica, cibuľka, kyslé uhorky, soľ, korenie), v krajnom prípade tatárskou omáčkou. Takto na tanieri pekne vidieť pražené mäsko. V omáčke je to akési tajomné.


  • zsuzsu, 6. marca 2012 o 11:31
    veľmi dobrý receptík,takéto mám rada,len čo najlepšie odporúčate ako prílohu?


  • thedrunkchef, 10. marca 2012 o 08:56
    ad zsuzsu: ryža by bola dobrá, alebo moja obľúbená tarhoňa.
    ad modrykamen: no, so stroganovom je to tak, ako s vianočnou kapustnicou, nikde ju nedostanete rovnakú. ja som vyskúšal recept od Zdeňka Pohlreicha, akurát som zamenil druh mäsa a nepoužil citrónovú šťavu.


  • rulik, 6. marca 2013 o 12:13
    @modrykamen v recepte sa nehovorí, že to je stroganov len ako stroganov a ptreto z bravčového,verím, že autor vie že originál Stroganov je z hovädzieho



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist