Bravčové á la stroganov

Bravčové á la stroganov
thedrunkchefThedrunkchef, recept pridal: 5. marca 2012 20:12Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso si sprudka orestujeme na rozpálenom oleji, vyberieme ho a odložíme stranou.
Bravčové á la stroganov - obrázok 1

2

V panvici rozpustíme maslo a chvíľku porestujeme cibuľu.
Bravčové á la stroganov - obrázok 2

3

Prihodíme šampióny, osolíme, okoreníme a restujeme pokiaľ nepustia šťavu.
Bravčové á la stroganov - obrázok 3

4

Potom pridáme trochu pretlaku, smotanu, nadrobno nakrájanú kyslú uhorku a necháme vyredukovať.
Bravčové á la stroganov - obrázok 4

5

Pridáme odložené mäso, premiešame a chvíľu spolu povaríme, aby mäso natiahlo chute omáčky.
Bravčové á la stroganov - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 6. marca 2012 o 00:13
    chutné, mám to rada. Pekný dekor..


  • modrykamen, 6. marca 2012 o 09:16
    Nechcem sa hádať, ale toto je bravčové na smotane. Ja si Stroganova predstavujem ako rýchlo opečené hovädzie, alebo aj bravčové, dochutené koreninami a paradajkovým pretlakom a pri podávaní v strede poliate ochutenou kyslou smotanou (horčica, cibuľka, kyslé uhorky, soľ, korenie), v krajnom prípade tatárskou omáčkou. Takto na tanieri pekne vidieť pražené mäsko. V omáčke je to akési tajomné.


  • zsuzsu, 6. marca 2012 o 11:31
    veľmi dobrý receptík,takéto mám rada,len čo najlepšie odporúčate ako prílohu?


  • thedrunkchef, 10. marca 2012 o 08:56
    ad zsuzsu: ryža by bola dobrá, alebo moja obľúbená tarhoňa.
    ad modrykamen: no, so stroganovom je to tak, ako s vianočnou kapustnicou, nikde ju nedostanete rovnakú. ja som vyskúšal recept od Zdeňka Pohlreicha, akurát som zamenil druh mäsa a nepoužil citrónovú šťavu.


  • rulik, 6. marca 2013 o 12:13
    @modrykamen v recepte sa nehovorí, že to je stroganov len ako stroganov a ptreto z bravčového,verím, že autor vie že originál Stroganov je z hovädzieho



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist