Bravčové á la stroganov

Bravčové á la stroganov
thedrunkchefThedrunkchef, recept pridal: 5. marca 2012 20:12Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Mäso si sprudka orestujeme na rozpálenom oleji, vyberieme ho a odložíme stranou.
Bravčové á la stroganov - obrázok 1

2

V panvici rozpustíme maslo a chvíľku porestujeme cibuľu.
Bravčové á la stroganov - obrázok 2

3

Prihodíme šampióny, osolíme, okoreníme a restujeme pokiaľ nepustia šťavu.
Bravčové á la stroganov - obrázok 3

4

Potom pridáme trochu pretlaku, smotanu, nadrobno nakrájanú kyslú uhorku a necháme vyredukovať.
Bravčové á la stroganov - obrázok 4

5

Pridáme odložené mäso, premiešame a chvíľu spolu povaríme, aby mäso natiahlo chute omáčky.
Bravčové á la stroganov - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tinca, 6. marca 2012 o 00:13
    chutné, mám to rada. Pekný dekor..


  • modrykamen, 6. marca 2012 o 09:16
    Nechcem sa hádať, ale toto je bravčové na smotane. Ja si Stroganova predstavujem ako rýchlo opečené hovädzie, alebo aj bravčové, dochutené koreninami a paradajkovým pretlakom a pri podávaní v strede poliate ochutenou kyslou smotanou (horčica, cibuľka, kyslé uhorky, soľ, korenie), v krajnom prípade tatárskou omáčkou. Takto na tanieri pekne vidieť pražené mäsko. V omáčke je to akési tajomné.


  • zsuzsu, 6. marca 2012 o 11:31
    veľmi dobrý receptík,takéto mám rada,len čo najlepšie odporúčate ako prílohu?


  • thedrunkchef, 10. marca 2012 o 08:56
    ad zsuzsu: ryža by bola dobrá, alebo moja obľúbená tarhoňa.
    ad modrykamen: no, so stroganovom je to tak, ako s vianočnou kapustnicou, nikde ju nedostanete rovnakú. ja som vyskúšal recept od Zdeňka Pohlreicha, akurát som zamenil druh mäsa a nepoužil citrónovú šťavu.


  • rulik, 6. marca 2013 o 12:13
    @modrykamen v recepte sa nehovorí, že to je stroganov len ako stroganov a ptreto z bravčového,verím, že autor vie že originál Stroganov je z hovädzieho



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist