Bravčové á la stroganov

thedrunkchef - fotkathedrunkchef, 5. marca 2012
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Mäso si sprudka orestujeme na rozpálenom oleji, vyberieme ho a odložíme stranou.

    Bravčové á la stroganov - obrázok 1
  2. 2

    V panvici rozpustíme maslo a chvíľku porestujeme cibuľu.

    Bravčové á la stroganov - obrázok 2
  3. 3

    Prihodíme šampióny, osolíme, okoreníme a restujeme pokiaľ nepustia šťavu.

    Bravčové á la stroganov - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme trochu pretlaku, smotanu, nadrobno nakrájanú kyslú uhorku a necháme vyredukovať.

    Bravčové á la stroganov - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme odložené mäso, premiešame a chvíľu spolu povaríme, aby mäso natiahlo chute omáčky.

    Bravčové á la stroganov - obrázok 5

Diskusia k receptu

tinca
chutné, mám to rada. Pekný dekor..
modrykamen
Nechcem sa hádať, ale toto je bravčové na smotane. Ja si Stroganova predstavujem ako rýchlo opečené hovädzie, alebo aj bravčové, dochutené koreninami a paradajkovým pretlakom a pri podávaní v strede poliate ochutenou kyslou smotanou (horčica, cibuľka, kyslé uhorky, soľ, korenie), v krajnom prípade tatárskou omáčkou. Takto na tanieri pekne vidieť pražené mäsko. V omáčke je to akési tajomné.
zsuzsu
veľmi dobrý receptík,takéto mám rada,len čo najlepšie odporúčate ako prílohu?
thedrunkchef
ad zsuzsu: ryža by bola dobrá, alebo moja obľúbená tarhoňa.
ad modrykamen: no, so stroganovom je to tak, ako s vianočnou kapustnicou, nikde ju nedostanete rovnakú. ja som vyskúšal recept od Zdeňka Pohlreicha, akurát som zamenil druh mäsa a nepoužil citrónovú šťavu.
rulik
@modrykamen v recepte sa nehovorí, že to je stroganov len ako stroganov a ptreto z bravčového,verím, že autor vie že originál Stroganov je z hovädzieho




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia