Bravčová plnená sekaná

romiand - fotkaromiand, 14. februára 2016
Bravčová plnená sekaná
Foto: romiand

Toto jedlo je bombastické a na plnenie sa dajú použiť rôzne suroviny, syr, klobása, šunka atď.

8
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

750 g
750 g
6 ks
3 ks
5 ks
250 g
150 g
2 - 6 ks
5 - 6 strúčikov




Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, narežeme a zomelieme. Rohlíky narežeme a dáme do vody Mleté mäso dáme do misky pridáme vyžmýkané rožky,2 surové vajcia, soľ , čierne mleté korenie, majoránku, mletú červenú papriku sladkú aj štiplavú podľa chuti, pretlačený cesnak, všetko spolu vymiešame a rozdelíme na dve časti. Pekáč vymažeme olejom, možme použiť silikon lebo papier na pečenie. Z prvej časti mäsa si urobíme v pekáči širší pás na ten naukladáme vajcia uvarené na tvrdo, točenú salámu nakrájanú na kolieska, plátky tvrdého syra, kápijov.

    Bravčová plnená sekaná - obrázok 1
  2. 2

    Prekryjeme druhov časťou mäsa, nakoniec celú sekanú potrieme rozšľahaným vajcom

    Bravčová plnená sekaná - obrázok 2
  3. 3

    Podlejeme vodou a dáme do vyhriatej rúry na 170 °C za občasného podlievania pečieme 55 – 60 minúť. Podávame zo zemiakovým pyré a kyslou uhorkou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

denyany
Výborné! Robievam plnené aj bez náplne. Občas červenú kápiu nasekám na drobno a vmiešam do mäsa, tiež to vyzerá dobre. A bez tej točenej, to nejeme.
evanaaa
Robievam aj ja, dokonca som mala na pláne aj teraz, ale muž chce radšej fašírky, už neviem koľký raz musím meniť svoj plán. Tiež plním vajcami a tenkou klobáskou či kabanosom, aj uhorkou, dá sa všelijak, dobré najmä na studeno.
ivan14
Já peču sekanou ve velké "rakvi" - dám mletinu na dno, položím dvě nohy párku (nebo trampského cigára), trochu mletiny, prostředkem vejce natvrdo, pak zase dvě nožky, zakryju zbytkem mletiny a peču. Mozaika na řezu je krásná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia