Bravčová pečeň v šunkovom zvitku (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Mali sme chuť na bravčovú pečeň. Rozhodol som sa za pochodu, že ju trochu inak
spravím.
5 porcií |
30 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Pečeň som nakrájal na 8 cm kusy asi 3 - 4 cm široké. Použil som šunku od kosti je dlhá a široká. Pečeň som okorenil čerstvo pomletím korením. Posypal práškovým cesnakom a mletou paprikou. Položil na plátok šunky.
- Šunku som na pevno zroloval. Zvitok som položil na plech, ktorý pôjde do rúry. Plech som potrel olejom najskôr. Tak som spravil všetku pečeň a poukladal na plech. Odložil som na bok a išiel som zemiaky robiť na druhy plech. Potom ich dám naraz do rúry piecť.
- Zemiaky som vybral jednakej veľkosti vlašského orecha. Očistil som ich a dal do hrnca v ktorom sa budu pariť. Posypal soľou a zalial vriacou vodou prikryl. Nechal som ich desať minút v hrnci nech sa sparia. Po desiatich minútach som vodu z hrnca zlial. Na zemiaky nalial trochu oleja a pridal koreniny na zemiaky. Zakryl pokrievkou a riadne zatrepal hrncom nech to prejde na všetky zemiaky. Potom som to dal z hrnca na plech.
- Teraz som pod sami vrch v rúre dal plech s pečeňou. Pod tento plech som dal druhy plech zo zemiakmi. Rúru som nastavil na 200°C a nechal piecť. Po 20 minútach pečeň bola hotová. Zemiaky som nechal ešte piecť 20 minút. Rúru treba nastaviť podla toho ako Vám pečie. Potom už boli aj zemiaky pekné prepečené.
- Tak a môžem servírovať. Mne chutilo k tomu kyslé tak som dal uhorky a jablkovú papriku. Je to veľmi dobré a pomerné rýchlo uvarený obed. Želám aj vám dobrú chuť.