Bravčová pečeň v šunkovom zvitku fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 28. novembra 2015

Mali sme chuť na bravčovú pečeň. Rozhodol som sa za pochodu, že ju trochu inak spravím.

5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1000 g
300 g
Na zemiaky:
1000 g




Postup

  1. 1

    Pečeň som nakrájal na 8 cm kusy asi 3 - 4 cm široké. Použil som šunku od kosti je dlhá a široká. Pečeň som okorenil čerstvo pomletím korením. Posypal práškovým cesnakom a mletou paprikou. Položil na plátok šunky.

    Bravčová pečeň v šunkovom zvitku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šunku som na pevno zroloval. Zvitok som položil na plech, ktorý pôjde do rúry. Plech som potrel olejom najskôr. Tak som spravil všetku pečeň a poukladal na plech. Odložil som na bok a išiel som zemiaky robiť na druhy plech. Potom ich dám naraz do rúry piecť.

    Bravčová pečeň v šunkovom zvitku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zemiaky som vybral jednakej veľkosti vlašského orecha. Očistil som ich a dal do hrnca v ktorom sa budu pariť. Posypal soľou a zalial vriacou vodou prikryl. Nechal som ich desať minút v hrnci nech sa sparia. Po desiatich minútach som vodu z hrnca zlial. Na zemiaky nalial trochu oleja a pridal koreniny na zemiaky. Zakryl pokrievkou a riadne zatrepal hrncom nech to prejde na všetky zemiaky. Potom som to dal z hrnca na plech.

    Bravčová pečeň v šunkovom zvitku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz som pod sami vrch v rúre dal plech s pečeňou. Pod tento plech som dal druhy plech zo zemiakmi. Rúru som nastavil na 200°C a nechal piecť. Po 20 minútach pečeň bola hotová. Zemiaky som nechal ešte piecť 20 minút. Rúru treba nastaviť podla toho ako Vám pečie. Potom už boli aj zemiaky pekné prepečené.

    Bravčová pečeň v šunkovom zvitku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak a môžem servírovať. Mne chutilo k tomu kyslé tak som dal uhorky a jablkovú papriku. Je to veľmi dobré a pomerné rýchlo uvarený obed. Želám aj vám dobrú chuť.

    Bravčová pečeň v šunkovom zvitku (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

begonia2
Vyzerá to dobré len sa pustiť do toho. Zajtra to skúsim. Tie zemiaky má lákajú.
medulienka122
Je to rozhodne zdravšia verzia ako zabalené v slanine, super nápad, ďakujem za inšpiráciu !
tiginko
to vyzerá výborne, dobrý nápad s tou šunkou od kosti. Trochu ma mätie, čo za kúsočky sú na tej pečeni pred zrolovaním, keď si vraj použil sušený cesnak...
sracz
... pečeň všeobecne a bravčová zvlášť, je veľká delikatesa a či veríš, amebo nie, aj tu je veľký problém sa ku nej "dostať"! V Tvojom predvedení, kamarát @patroveckypitrs sa rozhodne môže servírovať na panských÷šľachtických stoloch!
kukulienka71
šikovne poriešené, rýchlo zjedené. Robievam kuraciu pečeň v slaninke oblečenú, toto je sýtejšie;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia