Bravčová pečeň na cibuli fotorecept

lenka1503 - fotkalenka1503, 27. mája 2016
Bravčová pečeň na cibuli (fotorecept)
Foto: lenka1503

Bravčová pečeň je dobrá ale nechutí každému. Ja ju mám veľmi rada, hlavne v takýchto jednoduchých receptoch. Stačím mi k tomu čerstvý chlebík a Zobraziť celý popisBravčová pečeň je dobrá ale nechutí každému. Ja ju mám veľmi rada, hlavne v takýchto jednoduchých receptoch. Stačím mi k tomu čerstvý chlebík a kyslá uhorka.

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2 ks
1 ČL
1 ČL plnotučná




Postup

  1. 1

    Pečeň očistíme, odbaníme a pokrájame na menšie kúsky. Treba dávať pozor aby tá blana neostala, inak bude pečeň tvrdá. A aj zvnútra treba vybrať kanáliky. (na foto je tá blana)

    Bravčová pečeň na cibuli (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibule očistíme, pokrájame (netreba uplne nadrobno) a speníme na oleji.

    Bravčová pečeň na cibuli (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pečeň a chvílku opečieme kým nezmení farbu /stiahne sa/, zbledne. Pridáme kopcovitú lyžičku mletej sladkej červenej papriky, mleté čierne korenie, a kopcovitú lyžičku horčice.

    Bravčová pečeň na cibuli (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zamiešame, podlejeme vodou (asi deci) a prikryjeme. Dusíme domäkka. Ale nie dlho. Čím dlhšie sa pečeň varí, tým bude tvrdšia, nato pozor!!! Ja som ju varila 20 minút. Podávame s chlebom, ryžou alebo podľa chuti.

Diskusia k receptu

terinka55
Robím podobne, nedusím, len opekám a solím hotovú. Toto jedlo aj u nás ide. Chválim!
evanaaa
Bravčová? Nie hovädzia? pýtam sa preto, lebo ja som len hovädziu pečeň robievala a tá blana bola len na nej, nie na bravčovej, tam netreba sťahovať žiadnu, pokiaľ viem......a inak, hovädzia mi viac chutí, nie je taká horkastá ako niekedy tá bravčová, len málo ľudí to asi vie. Ešte keď som pracovala, vždy ak mali hov. pečeň, všetky sme ju chodili kupovať, okrem jednej, ale potom sa aj ona dala nahovoriť a zistila, že jej viac chutí ako bravčová. Ale vždy je to o chuti každého z nás.
1x 314c0
kimlo
Pečeň mám veľmi rád, robievam podobne, akurát troška poprášim pri opekaní múkou a pridávam aj majoránku.