Bravčová paštéta
Bravčová paštéta

Bravčová paštéta

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 24. januára 2020
Bravčová paštéta
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

500 g
400 g
3 ks
300 g
2 strúčiky
100 ml
150 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Pečeň namočíme na hodinu do mlieka. Potom ju umyjeme a očistíme – odblaníme. Cibuľu nakrájanú na menšie kocky speníme na masti, pridáme pretlačený cesnak, na kocky nakrájaný bôčik, orestujeme a neskôr pridáme aj pečeň. Dobre ju orestujeme, zalejeme bielym vínom a pomaličky prikryté dusíme domäkka. Počas dusenia podlievame vývarom alebo vodou a zredukujeme na minimum. Dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom.

  2. 2

    Hotové preložíme do misy alebo hrnca. Pridáme prevarenú smotanu a rozmixujeme všetko spolu tyčovým mixérom na hladkú kašu, postupne pridávame na kocky nakrájané maslo a dochutíme soľou. Necháme na 15 minút odstáť.

  3. 3

    Čisté črevá deň vopred namočíme do vody. Pečeňovou kašou naplníme dobre vymyté črevá, zviažeme ich a varíme pri teplote 80–100 °C asi 20 minút vo vodnom kúpeli. Pečeňovú kašu môžeme plniť aj do pohárov. Pred podávaním obalíme v bylinkovej zmesi (z receptu „Vyprážaná bravčová pečeň v bylinkovej kôrke“).

Diskusia k receptu

evanaaa
Zajtra idem robiť podobnú, ale bez bôčika a vína, a dám do vaničiek a do chladničky, len na rýchlu spotrebu....prvýkrát použijem bravčovú pečeň, zmiešam s hovädzou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia