Bravčová panenka v slanine

Bravčová panenka v slanine s hubovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Rýchle, pomerne jednoduché a podľa mňa výborné, aj keď nie moc fotogenické.

2
porcie
10 minút
príprava
18 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Ráno som si namočila huby, ale len aby boli ponorené. Neskôr som ich uvarila asi 20 minút tak, aby sa všetka voda vyvarila a chuť zostala. Pridala som soľ, rascu a kúsok ghi a odložila bokom.
  2. Asi hodinu pred prípravou som vybrala panenku z chladničky, osušila som ju a pokorenila. Tesne pred prípravou trochu osolila a zamotala do slaniny, previazala motúzom. Panenku som prudko opiekla na panvici zo všetkých strán, spolu asi 3 min. Tu je pred opekaním.
  3. Medzi tým som si dala zohriať rúru na 190 °C. Panenka na panvici:
  4. Keď bola opečená, dala som ju na malý pekáčik a šup do rúry na 15 minút. Mám odskúšané, že ak je bez slaniny, stačí 10-12 minút podľa jej veľkosti. No a ideme na omáčku: Do panvice po panenke som vyliala smotanu, treba miešať do zdivenia, lebo chce vyjsť na prechádzku, miešala som asi 5 minút, kým sa upokojila, pridala som pripravené huby a syr, chvíľu miešala, kým sa syr roztopil, ochutnala, trochu osolila, viac netreba, aby som neprebila hubovú chuť.
  5. Počkali sme chvíľočku na panenku, príloha ľubovoľná. A keďže jedlo je málo farebné, pokúsim sa vylepšiť celkový dojem :-)