Bravčová panenka so sušenými slivkami
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />
K panenke nakrájanej na medailóny so sušenými slivkami, slaninou a šampiňónmi pripravenej na bujóne Podravka
stačí pridať už len úsmev a môže sa začať ideálny večer s priateľmi.
Postup
- Pancettu/slaninu nakrájame na kocky a orestujeme na panvici.
- Pridáme maslo a po jeho roztopení orestujeme nakrájané hríby, sušené slivky a uhorky nakrájané na menšie kúsky.
- Krátko opražíme a po 10 minútach pridáme 500 ml vody a hovädzí bujón . Varíme podľa potreby, až kým omáčka dosiahne požadovanú konzistenciu.
- Mäso nakrájame na medailóny a osmažíme na panvici z oboch strán. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
- Medailóny zalejeme pripravenou omáčkou a podávame s ryžou alebo so zeleninovým šalátom.