Bravčová panenka so sušenými slivkami

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> K panenke nakrájanej na medailóny so sušenými slivkami, slaninou a šampiňónmi pripravenej na bujóne Podravka stačí pridať už len úsmev a môže sa začať ideálny večer s priateľmi.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pancettu/slaninu nakrájame na kocky a orestujeme na panvici.
  2. Pridáme maslo a po jeho roztopení orestujeme nakrájané hríby, sušené slivky a uhorky nakrájané na menšie kúsky.
  3. Krátko opražíme a po 10 minútach pridáme 500 ml vody a hovädzí bujón . Varíme podľa potreby, až kým omáčka dosiahne požadovanú konzistenciu.
  4. Mäso nakrájame na medailóny a osmažíme na panvici z oboch strán. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
  5. Medailóny zalejeme pripravenou omáčkou a podávame s ryžou alebo so zeleninovým šalátom.