Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou

slavkabis - fotkaslavkabis, 29. decembra 2014
Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Foto: slavkabis

Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či oslavu

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
250 ml
100 g
4 ks




Postup

  1. 1

    Panenku si nakrájame, prstami trochu poklepeme, osolíme, okoreníme a necháme trochu postáť.

  2. 2

    Mäsko opečieme na grilovacej panvici a dáme na teplé miesto. V panvici môžeme orestovať na drobno nakrájanú šalotku.

  3. 3

    Do menšieho hrnca dáme zohriať smotanu na varenie a kozí syr. Pomaly ohrievame kým sa syr neroztopí. Na tanier uložíme kúsky mäska, na neho šalotku a prelejeme omáčkou. Podávame s hranolkami, varenými zemiakmi,... Dobrú chuť

Diskusia k receptu

chutimi
pekne. ten kozi syr bol predpokladam cerstvy (nenarazam na trvanlivost, ale na druh a strukturu aby sa dobre drobil a roztapal)?
slavkabis
waocipa - tiež som mala obavy, lebo som ho ešte nejedla a má svojskú chuť, ale netreba ho dať veľa, len aby mala omáčka inú chuť
slavkabis
chutimi - áno čerstvý, kupovala som ho v Tesco obchode- Merci Chef - BUCHETE de CHÉVRE (ak pomôže)
bembo
dnes som kúpil kozí domáci syr od známeho.pri koštovke zneho ubudla hneď 1/4 z kilovej hrudky,taký bol dobrý.a keďže kozí syr a panenku máme radi,ukladám do KK,a vyskúšam.už teraz som presvedčený,že si na tomto jedle zmlsneme




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia