Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom

Jakub Jakubčo
šéfkuchár Kúpeľov v Novom Smokovci, 17. júla 2012
Bravčová panenka s jahodovým srdiečkom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
50 g
10 g
200 g




Postup

  1. 1

    Bravčovú panenku umyjeme a odblaníme. Varechou do nej urobíme otvor a opatrne doň vložíme umyté jahody.

  2. 2

    Takto pripravenú panenku vložíme na pekáč vymastený maslom a pečieme pri teplote 150 oC asi 10 minút.

  3. 3

    Po upečení zlejeme výpek na panvicu a jemne ho zahustíme múkou alebo zemiakovým škrobom. Dochutíme soľou a korením a podávame so zemiakmi, upečenými v šupke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia