Bravčová panenka s hríbovou omáčkou so smotanou

shukvacik - fotkashukvacik, 24. augusta 2015
Bravčová panenka s hríbovou omáčkou so smotanou
Foto: shukvacik

Veľmi jednoduché, chutné a úžasne jedlo s lesných hub

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
3 ks
200 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Na rozhriatom oleji orestujeme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme bravčovú panenku nakrájanú na rezance a počkáme kým sa nám mäso zatiahne

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou so smotanou - obrázok 1
  2. 2

    Keď máme mäso pekne zatiahnuté , pridáme čerstvé alebo mrazené hríby Chvíľu orestujeme pridáme soľ, mleté čierne korenie (kto ma rád tak aj mletú rascu) podlejeme trošku vodou a necháme huby podusiť

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou so smotanou - obrázok 2
  3. 3

    Huby máme udusené pridáme smotanu na šľahanie a necháme omáčku zdredukovať

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou so smotanou - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s ryžou alebo chlebom

    Bravčová panenka s hríbovou omáčkou so smotanou - obrázok 4

Diskusia k receptu

bembo
čerstvé huby nemám,ale zvyknem dávať hnedé žampiony namiesto nich.voľakedy,keď žila naša starká Ďuríkovie(1887-1978),podľa dátumu je zrejmé že to bolo veľmi dávno,som sa cez prázdniny čosi maškŕt z hríbov najedol,pretože naša starká ich v hore nazbierala a potom na trhu s povolením predávala,a tie najkrajšie nechávala nám vnúčatám.ja som kúpil kuriatka v odchode,vyskúšal,ale tá chuť oproti tým čo nosila z hory naša starká, sa to nedalo vôbec porovnať.túto omáčku urobím aj tak,len škoda že tá chuť nebude taká,ako s čerstvýh hríbov.poraď poprípade čím tie čerstvé nahradiť,aby sa priblížili tým pravým čerstvým
shukvacik
@bembo : asi najlepšie ísť na huby :-) .
Ale už keď by som mal dať náhradu tak kúpiť mrazené dubáky ( ja som ich kupoval v Metre )
bembo
@shukvacik ,ďakujem,skúsim to aj z mrazenými,dúfam,že sa nebudú veľmi líšiť od čerstvých




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia