Bravčová panenka s hríbovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: jack

Prednedávnom som kúpila panenku. A reku, čo s ňou? Tak som hľadala vhodný recept, a kedže máme hubovú sezonu v plnom prúde tak toto mi prišlo akurát vhod.

8
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Panenku si umyjeme, osušíme,nakrájame asi na 5 cm kúsky. Osolíme a okoreníme korením 4 farieb.
  2. Obalíme slaninkou ,ja som použila oravskú. A prepichneme špáradlom, aby nám slaninka držala.
  3. Na panvicu si dáme troška oleja ktorý dobre rozpálime, a panenku s oboch strán opečieme. Asi 4minúty.
  4. Vyberieme na plech ktorý sme si vymastili trochou oleja. Dáme do rúry zapiecť asi na 20 minút. Z panenky mi vyšlo 8 kúskov, ostatné mám karé.
  5. Hríbová omáčka: Hríby umyjeme, nakrájame na menšie kúsky. Ja som mala zamrazené, tak som ich len rozmrazila a pridala do hrnca s roztopeným maslom.
  6. Trošku osolíme aby pustili šťavu. Podlejeme vývarom, ja som mala kurací, ale môžete použiť aj hubový bujon.
  7. Povaríme asi 20 minút, aby huby zmäkli a zahustíme Solamylom, ktorý sme si rozmiešali v troške vody.
  8. Ako príloha sa k tomu hodia americké zemiaky. Zemiaky umyjeme so šupkou. Pokrájame na mesiačiky, dáme na plech, posypeme amer.korením, soľou, rascou. Dáme piecť. Pred dopečením dáme na vrch kocky masla.